Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εργαζόμενες σε οίκους ανοχής: Το επάγγελμα μετά το lockdown είναι «ρώσικη ρουλέτα»

Εργαζόμενες σε οίκους ανοχής: Το επάγγελμα μετά το lockdown είναι «ρώσικη ρουλέτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτοψία για την κατάσταση που επικρατεί στους οίκους ανοχής στην Ελλάδα μετά την επαναλειτουργία τους ύστερα από το τέλος του lockdown έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Το Γαλλικό Πρακτορείο βρέθηκε Ειδήσεων (AFP) σε έναν κεντρικό οίκο ανοχής στην Αθήνα ένα ζεστό απόγευμα του Ιουλίου, με τις εργαζόμενες που έχουν καταγωγή από τη Βενεζουέλα νιώθουν ανακούφιση που επέστρεψαν στη δουλειά.

Μάλιστα όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο, από τα μέσα Ιουνίου όταν επέστρεψαν στη δουλειά τους μετά από τρεις μήνες αποχής εξαιτίας του lockdown για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, έχουν σταθερή ροή πελατών.

«Προσπάθησα να κοιμηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να μην πεινάω αυτούς τους τρεις μήνες» δήλωσε η Μπέλα, μητέρα ενός παιδιού, την ώρα που μία άλλη γυναίκα καθάριζε και αέριζε το δωμάτιο για να υποδεχθεί τον επόμενο πελάτη.

Οι ελληνικές Αρχές εξέδωσαν μία αυστηρή λίστα με μέτρα προστασίας και υγιεινής για τους πελάτες και τους εργαζομένους, τα οποία όπως σημειώνουν στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι επαγγελματίες.

«Είναι γελοίο. Σου λένε να μην κάνεις χειραψία στον χώρο αναμονής αλλά μετά μέσα στο δωμάτιο μπορούν να γίνουν τα πάντα.

»Τι νόημα έχει;», σχολιάζει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας, Δήμητρα Κανελλοπούλου.

Oι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής έχουν συστάσεις να «διατηρούν αποστάσεις» και «ν’ αποφεύγουν την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο», ενώ και η χρήση μάσκας «θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του παιχνιδιού».

«Το επάγγελμα μας είναι βασικά ρωσική ρουλέτα»

«Είναι ανέκδοτο. Πως μπορεί ένα κορίτσι να ικανοποιήσει έναν πελάτη, φορώντας μάσκα;

»Θα πρέπει να βάλει φερμουάρ στη μάσκα;», αναρωτιέται η Κατερίνα μία εργαζόμενη σε άλλον οίκο ανοχής, την ώρα που τοποθετούσε ένα καινούριο κομμάτι χαρτί πάνω στο κρεβάτι και το οποίο θα πετάξει μόλις ο πελάτης εισέλθει στο δωμάτιο.

Στη λίστα των μέτρων περιλαμβάνεται και η υπερχρέωση να υπάρχουν όλα τα στοιχεία των πελατών σε έναν κλειστό φάκελο για τέσσερις εβδομάδες σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού για εντοπισμό και ιχνηλάτηση.

Επίσης κομμάτια χαρτιού τοποθετούνται στους καναπέδες στον χώρο αναμονής ώστε να υπενθυμίζει στους πελάτες να τηρούν αποστάσεις.

«Το επάγγελμα μας είναι βασικά ρωσική ρουλέτα.

»Βάζεις τον εαυτό σου και την οικογένεια σου σε κίνδυνο, καθώς σε άλλη περίπτωση θα λιμοκτονήσεις», λέει η τρανς Άννα Κουρούπου, επικεφαλής της «Red Umbrella Athens», μίας πρωτοβουλίας που υποστηρίζει τις εργαζόμενες στο σεξ.

«Αυτή πιθανότητα είναι η χειρότερη εποχή για το επάγγελμα.

»Τα πράγματα ήταν άσχημα και όταν ξέσπασε το AIDS, αλλά τότε μετά από λίγους μήνες, γνωρίζαμε ότι με τη χρήση προφυλακτικού είμαστε ασφαλείς.

»Τώρα δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να προστατευτούμε».

Οι περισσότεροι οίκοι ανοχής στην Ελλάδα έμειναν χωρίς κρατική ενίσχυση.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, για να λειτουργήσει ένας οίκος ανοχής θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από δημόσιους χώρους όπως νοσοκομεία, πάρκα, εκκλησίες, σχολεία και στάδια.

Σε μία πυκνοκατοικημένη πόλη κάνει την ύπαρξη ενός οίκου ανοχής που να λειτουργεί νόμιμα σχεδόν αδύνατη.

Όπως αναφέρει η «Red Umbrella Athens» περίπου 600 οίκοι ανοχής λειτουργούν παράνομα.

«Βασικά δεν υπάρχει κτίριο που να πληρεί τους κανόνες προφύλαξης σε σε όλη την Αθήνα», δηλώνει ο Δημήτρης Μωραΐτης, δικηγόρος της Ένωσης Ιερόδουλων, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν περισσότεροι από 100 χιλιάδες άτομα που εργάζονται στον κλάδο και μόνο εκείνοι με άδεια λειτουργίας μπορούν να λάβουν οικονομική βοήθεια από το κράτος, κι αυτοί είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου».

Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα πλέον καθώς στα προστατευτικά μέτρα, οι Αρχές προτρέπουν τους πελάτες, να πληρώνουν με κάρτα, κάτι που είναι αδύνατο σε επιχειρήσεις που δουλεύουν παράνομα.

Εξαιτίας όλων αυτών, αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στους δήμους έχουν αρχίσει να καταγράφουν τους παράνομους οίκους ανοχής, με στόχο να τα νομιμοποιήσουν μέσω αλλαγής της νομοθεσίας.

Παρ’ όλ’ αυτά στο μεσοδιάστημα πολλές γυναίκες αναγκάστηκαν να δουλέψουν παράνομα και χωρίς καμία προστασία στο δρόμο προκειμένου να καταφέρουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

Για να υποστηρίξει τις ιερόδουλες που δεν εργάζονται σε οίκους ανοχής, η «Red Umbrella» έχει συγκεντρώσει το ποσό των 7.000 ευρώ σε κουπόνια σούπερ μάρκετ και μοιράζει αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια στις γυναίκες.

«Δεν φοβάμαι μόνο την πανδημία, αλλά και την πιθανότητα ενός νέου lockdown» λέει η Λίντα καθώς ετοιμάζεται για την βάρδιά της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανικός στο Παγκράτι – Γνωστό μπαρ τυλίχτηκε στις φλόγες από τούρτα

Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην OPAP Arena της ΑΕΚ

Τραγωδία στη Λεωφόρο Αθηνών: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραβίασε το κόκκινο φανάρι και σκότωσε μοτοσικλετιστή

Παγκράτι: Εντοπίστηκε γιάφκα με όπλα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές και εκρηκτικές ύλες

Συνελήφθη ο Νίκος Ρωμανός για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους – Πώς συνδέεται

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr