Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γερμανός πρέσβης στη Λιβύη συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαφτάρ

Ο Γερμανός πρέσβης στη Λιβύη συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαφτάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία μπορεί να διαδίδει ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ είναι «τελειωμένος», οι Γερμανοί όμως, παραδοσιακοί φίλοι των Τούρκων, δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Έτσι, σήμερα Τετάρτη, ο Γερμανός πρεσβευτής στη Λιβύη, Oliver Owcza, συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαφτάρ στη Βεγγάζη.

«Στη σημερινή συνάντηση με τον στρατηγό Χατάρ εξέφρασα την ανησυχία μου για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις και τον ανησυχητικό αντίκτυπό τους στον άμαχο πληθυσμό.

»Ενθάρρυνα την εποικοδομητική επανάληψη των συνομιλιών 5 + 5 προς μια αξιόπιστη κατάπαυση του πυρός, αντιμετωπίζοντας έτσι επίσης διαρθρωτικά ζητήματα ασφάλειας», έγραψε στο Twitter του ο Γερμανός πρεσβευτής.

Στη συνέχεια ο Γερμανός διπλωμάτης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της νόμιμα εκλεγμένης Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με μια πολιτική διαδικασία στη λιβυκή κρίση -και στα πλαίσια της πρόσφατης ειρηνευτικής διάσκεψης του Βερολίνου- όπως και μια πιθανή επανέναρξη των εξαγωγών λιβυκού πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), της Βουλής των Αντιπροσώπων, έχει κλείσει τα λιμάνια και τις πετρελαιοπηγές, σταματώντας έτσι κάθε εξαγωγή πετρελαίου, για να μη χρησιμοποιεί το καθεστώς Σαράτζ της Τρίπολης τα κεφάλαια από τα πετρελαϊκά έσοδα για να χρηματοδοτεί τις τζιχαντιστικές συμμορίες του και τους μισθοφόρους που μεταφέρει ο Ερντογάν από τη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Πακιστάν σε διαβουλεύσεις με Τουρκία και Ιράν για το σχέδιο στη Γάζα

Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr