Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,
Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Βραζιλίας εξαπέλυσε πυρά κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η δήλωση στην οποία προχώρησε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου φαίνεται να κινείται ανάμεσα στην υπερβολή και τη γραφικότητα.
«Ο ΠΟΥ ωθεί τα παιδιά προς την ομοφυλοφιλία και την αυτοϊκανοποίηση», τόνισε σε μια νέα επίθεση εναντίον αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ που, σε αντίθεση με τον ίδιο, συνιστά την κοινωνική αποστασιοποίηση ως βασικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος εξαπέλυσε τις κατηγορίες αυτές στο Facebook, όμως στη συνέχεια η ανάρτησή του διαγράφτηκε.
«Αυτός είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που ορισμένοι θα ήθελαν να με δουν να ακολουθώ τις συμβουλές του;» διερωτήθηκε.
«Πρέπει επίσης να ακολουθήσουμε την πολιτική του όσον αφορά τη διαπαιδαγώγηση;
»Για τα παιδιά έως τεσσάρων ετών: ικανοποίηση και ευχαρίστηση στο άγγιγμα του σώματος, αυτοϊκανοποίηση
»Για τα παιδιά από τεσσάρων έως έξι ετών, μια θετική ταυτότητα φύλου αυτοϊκανοποίηση από μικρή ηλικία, ομοφυλοφιλία από 9 έως 12 ετών: πρώτη σεξουαλική εμπειρία», πρόσθεσε.
Η ανάρτηση αυτή φαίνεται ότι είχε ως αφορμή έναν οδηγό που εκδόθηκε από το γραφείο του ΠΟΥ στην Ευρώπη το 2010 και έφερε τον τίτλο «Πρότυπα διαπαιδαγώγησης στην Ευρώπη».
Ο οδηγός αυτός, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, εξηγεί ότι τα μικρά παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν το σώμα τους και ότι η περιέργειά τους για τη σεξουαλικότητα είναι κάτι το φυσιολογικό.
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, η προεδρία της Βραζιλίας δεν αντέδρασε άμεσα.
Η ανάρτηση στο μεταξύ κατέβηκε, όμως πολλά μέσα ενημέρωσης πρόλαβαν να κρατήσουν ένα screenshot.
Ο Μπολσονάρου, που επηρεάζεται βαθιά από τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποιεί πολύ συχνά τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και είχε ήδη επιτεθεί πρόσφατα στον ΠΟΥ.
Είχε επίσης χαρακτηρίσει «γριπούλα» την πανδημία και έβγαινε στους δρόμους για να ανταλλάξει χειραψία με τους συμπολίτες του, τονίζοντας ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας προέχει έναντι της καραντίνας του πληθυσμού.