Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φουάτ Οκτάι πουλά «τσαμπουκά»: «Με απειλές δεν μπορείτε να ελέγξετε την Τουρκία»

Ο Φουάτ Οκτάι πουλά «τσαμπουκά»: «Με απειλές δεν μπορείτε να ελέγξετε την Τουρκία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ότι όλα είναι έτοιμα για την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε ότι η Άγκυρα διαθέτει τόσο την αποφασιστικότητα όσο και την δύναμη να εκτελέσει τα δικά της σχέδια όταν πρόκειται για την εθνική της ασφάλεια και δεν μπορεί να ελεγχθεί με απειλές.

«Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την δημιουργία τρομοκρατικού διαδρόμου (σ.σ. έτσι αποκαλούν τα κουρδικά εδάφη από το Ιράν έως τις ακτές της Μεσογείου) ή τρομοκρατικού κράτους ακριβώς δίπλα στα σύνορά της (σ.σ. κουρδικό κράτος στη Συρία στο «μαλακό υπογάστριο» της Τουρκίας) υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, όποιο κι αν είναι το κόστος», δήλωσε ο Οκτάι.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα επιμείνει στην προσέγγισή της για το μέλλον των Σύρων ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια μέρα μετά την απειλή Τραμπ ότι θα καταστρέψει την οικονομία της Τουρκίας εφόσον διαπιστώσει ότι οι κινήσεις της Άγκυρας βγουν εκτός ορίων.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες για την στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά τους Ευφράτη, στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε τον πιθανό διάδοχο του Νασράλα

Οι Ισραηλινοί ΔΕΝ «ακούνε» την κυβέρνηση Μπάιντεν

Οι Τούρκοι «τρέμουν» πως έρχεται η σειρά τους – Μπαχτσελί: «Σήμερα, το θέμα δεν είναι η Βηρυτός αλλά η Άγκυρα»

Ισραηλινά άρματα «προχωρούν βαθύτερα στο έδαφος της Τζαμπάλια» στη Γάζα

Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN: Οι ΗΠΑ έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να περιορίσουν τις ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr