Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χάλκη – Από τον Ελ. Βενιζέλο έχει να την επισκεφθεί Έλληνας πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χάλκη – Από τον Ελ. Βενιζέλο έχει να την επισκεφθεί Έλληνας πρωθυπουργός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Χάλκη θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο Αλ. Τσίπρας όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μια επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό, η οποία θα συμπέσει, όπως έκανε γνωστό ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με την τελετή εορτασμού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης της μνήμης του Ιερού Φωτίου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Μονής Αγίας Τριάδος.

«Το ότι η επίσκεψις του κυρίου πρωθυπουργού της Ελλάδος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη πραγματοποιείται αυτή την φορά όχι στο Φανάρι αλλά στην Χάλκη έχει και ένα ιδιαίτερον συμβολισμόν, διότι γνωρίζουμε όλοι πόσο επιθυμούμε και πόσο χρειαζόμεθα την επαναλειτουργία της Θεολογικής μας Σχολής, ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα από τότε που άδικα ανεστάλη η λειτουργία της», ανέφερε μιλώντας στους πιστούς ο Οικουμενικός Πατριάρχης την Παρασκευή.

Το ιστορικό βάρος της επίσκεψης έγκειται στο ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδος επισκέπτεται τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Τελευταίος ηγέτης, που πραγματοποίησε ανάλογη επίσκεψη ήταν ο Ελ. Βενιζέλος το 1933.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανουάρ Ελ Ανουνί: Η Κάγια Κάλας κάλεσε τους ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Μόναχο – Σε «πανικό» οι «φιλελέδες» των Βρυξελλών;

Ερωτήματα Φαραντούρη: Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέθεσε σε δημοκρατικό «λομπίστα» και φίλο των Τούρκων να της «φτιάξει» τις σχέσεις με τον Τραμπ

Τουρκική βοήθεια φτάνει στη Γάζα χωρίς ελέγχους

Φάλαινα κατάπιε άνθρωπο και μετά τον «έφτυσε» ζωντανό (βίντεο)

Μιχάλης Κατρίνης: «Η τουρκική απειλή να αποτελέσει βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ο Τραμπ βάζει λουκέτο στην USAID – Φήμες ότι τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι «χρηματοδοτούνταν»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη λάβει την απόφαση να κλείσει την οργάνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας...