«Τα Νέα του κ. Μαρινάκη δημοσιεύουν σήμερα άλλη μια δημοσκόπηση, που δίνει άλλη μία… διαστημική διαφορά υπέρ της ΝΔ» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσκόπηση των Νέων.
Και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο σημειώνει:
«Δεν έφτανε, όμως, αυτό στην εφημερίδα της τοξικής προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει «στον τίτλο της πανηγυρίζει την… οριστική ανατροπή, που ο ιδιοκτήτης της ονειρεύεται, αναφέροντας ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ. βρίσκεται “στο ψηλότερο σημείο της τριετίας”.
»Με αποτέλεσμα να τους διαψεύσει και να τους επικρίνει δημόσια ακόμα και ο αυτουργός της δημοσκόπησης, Στράτος Φαναράς».
«Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ.
»Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του» καταλήγει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.
Με ανάρτησή του στα social media ο Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis S.A., αναφέρεται στη δημοσκόπηση που δημοσίευσαν το Σάββατο «Τα Νέα».
Πιο συγκεκριμένα γράφει πως η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ–ΝΔ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της τριετίας, κάτι που δεν ισχύει, αφού το ψηλότερο σημείο της τριετίας είναι αθροιστικό τους ποσοστό και όχι η διαφορά του.
«Βλέπω στο διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο των “Νέων” που φιλοξενεί τη μηνιαία έρευνα της Metron Analysis.
»Και διαβάζω επί λέξει στο πρώτο bullet που παρουσιάζει την έρευνα το εξής: “στο υψηλότερο σημείο της τριετίας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ”.
»Είναι λάθος.
»Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας είναι αθροιστικό τους ποσοστό και όχι η διαφορά τους.
»Λυπάμαι πολύ γι αυτό και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για αβλεψία η οποία δεν υπάρχει και στις μέσα σελίδες».
Ωστόσο, αργότερα ο κ. Φαναράς έκανε και δεύτερη σχετική ανάρτηση. Σε αυτή έγραψε:
«Νομίζω πως έκανα αυτό που όφειλα.
»Διαπίστωσα μια αβλεψία, τη σημείωσα από τις 2 τη νύχτα και διορθώθηκε στη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας από το πρωί.
»Διαπίστωσα επίσης στις μέσα σελίδες της εφημερίδας το πρωί όταν τη διάβασα, ότι το κείμενο μου και οι πίνακες της έρευνας που δημοσιεύτηκαν, δεν είχαν αυτό το λάθος ούτε και κάποιο άλλο.
»Όλες οι άλλες ηχηρές ερμηνείες δεν με αφορούν και δεν με εκφράζουν.
»Αλάνθαστοι δεν υπάρχουν.
»Καλή μας μέρα».