Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

Τι είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική θέλησε να δημιουργήσει έναν ωραίο τίτλο, αλλά αυτό που έγινε τελικά ήταν ένα μπάλωμα για τα περιουσιακά» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τη συμφωνία Αλέξη Τσίπρα – Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει μια ατολμία. Πίστεψα ότι είχαν βρει μια λύση στα ακανθώδη ζητήματα. Τελικά η συμφωνία αφορά μόνο τα λεφτά και φυσικά δεν υπήρξε διαχωρισμός. Εμείς μιλάμε για διακριτούς ρόλους».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε τρία βασικά ερωτήματα για τη συμφωνία: «Ρωτήθηκε το Πατριαρχείο; Οι παπάδες φεύγουν από το Δημόσιο. Πού πάνε; Από πού θα εξαρτώνται; Πόση είναι η αμφισβητούμενη περιουσία; Είναι ντροπή της ελληνικής πολιτείας που δεν το γνωρίζει», είπε.

Κάλεσε επίσης, την κυβέρνηση να δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα σπεύσει να καλύψει το υποτιθέμενο κενό των 10.000 μετά τον αποχαρακτηρισμό των ιερέων ως δημοσίων υπαλλήλων.

«Να δεσμευτούν ότι δεν θα μπει τόσος πολύς νέος κόσμος στο δημόσιο. Φοβάμαι με όλα τα κόμματα εξουσίας, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Εδώ και 30 χρόνια κάθε κόμμα εξουσίας, το πρώτο μέλημα του είναι να ταΐσει τα δικά του παιδιά. Είτε αυτό σημαίνει προαγωγές, είτε αυτό σημαίνει νέες προσλήψεις» τόνισε κάνοντας λόγο για μια εσαεί προεκλογική περίοδο.

Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή, στην οποία θα προσέλθουν όλα τα κόμματα και θα ανοίξουν τα χαρτιά τους, ενώ επιβάλλεται, όπως είπε, να βρεθούν λύσεις για κάποια ακανθώδη ζητήματα, όπως είναι ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών, αλλά και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Πρέπει και ο κ.Τσίπρας να κάνει μία έκπτωση από τη δική του ιδεοληπτική ατζέντα. Θα συμφωνήσουμε κι εμείς σε μερικά πράγματα που θέτει.

»Αλλά κι αυτός θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ότι όταν το 80% της κοινωνίας, λέει ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16, δεν μπορεί να έχουν στυλώσει τα πόδια οι καρεκλοκένταυροι της Κουμουνδούρου και να επιμένουν να το αρνούνται», επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά διεκδικητική εξωτερική πολιτική

Μακεδονία: Βραβεία Ειρήνης και Συνεργασίας των Βαλκανικών Λαών – Ομιλία Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Χάρβαρντ – Θα δώσει σειρά διαλέξεων

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας – Νίκος Δένδιας: Μόνο στην ελληνική γλώσσα έχει ειδική σημασία το «Μολών Λαβέ»

Αλέξης Τσίπρας: Πυρά κατά Μητσοτάκη και μανιφέστο για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ο Τραμπ βάζει λουκέτο στην USAID – Φήμες ότι τουλάχιστον τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι «χρηματοδοτούνταν»
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη λάβει την απόφαση να κλείσει την οργάνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας...