Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Der Spiegel: Η Ιταλία επιτίθεται – Η Ευρώπη απειλείται με την επόμενη κρίση χρέους

Der Spiegel: Η Ιταλία επιτίθεται – Η Ευρώπη απειλείται με την επόμενη κρίση χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία,

«Ο εκβιασμός – Η Ιταλία επιτίθεται. Η Ευρώπη απειλείται με την επόμενη κρίση χρέους». Με αυτό το πρωτοσέλιδο, «βαμμένο» στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα για την ιταλική κρίση που έχει τίτλο «Τα χρέη ως όπλο», αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο φόβος της ευκρωκρίσης επιστρέφει. Εάν η Ιταλία δεν κάνει πίσω στη διαμάχη με τις Βρυξέλλες, τότε ελλοχεύει κίνδυνος αλυσιδωτών αντιδράσεων.

Στο τέλος θα μπορούσε να επέλθει έξοδος της χώρας από τη νομισματική ένωση, (μια εξέλιξη) με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Στο εκτενές ρεπορτάζ αποτυπώνονται διάφορα σενάρια για την πιθανή έκβαση της σύγκρουσης Ρώμης-Βρυξελλών και, κυρίως, οι συνέπειες που θα είχε για την υπόλοιπη Ευρωζώνη ο απόλυτος εκτροχιασμός και ένα πιθανό Italexit.

Αναπόφευκτη σε αυτά τα συμφραζόμενα η σύγκριση με την Ελλάδα, αν και μάλλον άστοχη καθότι, όπως επισημαίνεται, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχει φυσικά τελείως διαφορετική βαρύτητα.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται σύγκριση με την απορριπτική στάση που τηρούσε για καιρό η Ελλάδα απέναντι στις Βρυξέλλες: «Και ο Αλέξης Τσίπρας, τότε νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, δεν ήθελαν να τηρήσουν τους συμπεφωνημένους κανόνες και ζητούσαν από τις Βρυξέλες κούρεμα χρέους και χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων και μέτρων περικοπών που έπρεπε να υλοποιήσει η χώρα ως αντάλλαγμα για το πρόγραμμα στήριξης.

Βρέθηκαν αντιμέτωποι με σθεναρή αντίσταση. Μάλιστα ο τότε γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση. Η οικονομία της Ευρώπης θα μπορούσε να ξεπεράσει ένα Grexit, ένα Italexit όμως θα είχε τελείως διαφορετική βαρύτητα».

Το άρθρο κλείνει με την εξής παρατήρηση: «Τελικά ο Έλληνας (πρωθυπουργός) Τσίπρας υποχώρησε το καλοκαίρι του 2015, λίγο πριν το Grexit».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα χαμηλά οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ – Κίνδυνος στο στόχο μείωσης ρύπων

Μπορεί η ΕΕ να βάλει φρένο στην Temu;

Κ. Καραμανλής: Αιχμές κατά Μητσοτάκη για τη διαγραφή Σαμαρά – «Όχι» στην Προεδρία της Δημοκρατίας

«Ψυχασθένεια ο ιός woke» – Μελόνι και Μιλέι συναντήθηκαν και ζήτησαν την επιστροφή της κοινής λογικής

Ζελένσκι: Οι βορειοκορεατικές δυνάμεις στη Ρωσία ενδέχεται να φτάσουν τους 100.000 στρατιώτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr