Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κρεμαστινός, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, ΣΥΡΙΖΑ,
«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει κριθεί ακόμη. Εκκρεμούν μεγάλα θέματα, όπως το μακεδονικό και οι συντάξεις, που θετικά ή αρνητικά θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα» σημείωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στον News24/7, σε μία χρονική συγκυρία που όλες οι δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ δείχνουν διαρκές κλείσιμο της ψαλίδας και συντείνουν πως η πορεία της οικονομίας σε επίπεδο νοικοκυριού και οι αναποφάσιστοι θα είναι αυτοί που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019.
Και τόνισε: «Οι μετακινήσεις βουλευτών δεν βοηθούν ακόμη και τους ίδιους τους μετακινούμενους. Ο κόσμος δεν θέλει αυτη την ιστορία. Εκτός αν υπάρχουν τεράστιοι και προφανείς λόγοι.
»Το αν θα κατέβω στις εκλογές το αποφασίζω κάθε φορά όταν προκηρυχθούν.
»Είναι ένα ερώτημα προς τον εαυτό μου αν και τι μπορώ να προσφέρω στην περιοχή μου και στο γίγνεσθαι στη χώρα».
Σε σχέση με την πορεία του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «κανένας δεν είναι τέλειος. Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να ανέβει δημοσκοπικά. Οι λόγοι που δεν ανεβαίνει είναι πολλοί.
»Σχεδόν όλα τα κόμματα έχουν αγαλματοποιηθεί στα ποσοστά τους.
»Το ΚΙΝΑΛ αν κινηθεί με φιλοσοφία Ανδρέα Παπανδρέου θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.
»Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναδεικνύει τις αδυναμίες της αριστερής πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει κριτική στη Δεξιά ισόποσα με την κριτική που κάνει στην κυβέρνηση.
»Ο Ανδρέας, ενώ η Αριστερά τον είχε οδηγήσει σε ειδικό δικαστήριο δεν χρησιμοποιούσε ιδιαίτερα αντιπολιτευτική κριτική προς την Αριστερά, εντονότερα στρεφόταν εναντίον της άλλης πλευράς, της Δεξιάς. Με αυτή τη στρατηγική το ΠΑΣΟΚ το 93 έφτασε στο 48%».
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι «άλλη ήταν η περίοδος Βενιζέλου όταν συνεργάστηκε με τον Σαμαρά και άλλη σήμερα.
»Εάν δεν είναι αυτοδύναμη η ΝΔ πρέπει το ΚΙΝΑΛ να κάνει εσωκομματικό δημοψήφισμα, να ρωτηθούν τουλάχιστον τα βασικά όργανα, όπως έκαναν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες όταν απευθύνθηκαν στην κομματική βάση».