Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Γιατί είναι κακό νέο η επανεκλογή Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας

Handelsblatt: Γιατί είναι κακό νέο η επανεκλογή Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Handelsblatt, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Άσχημα νέα χαρακτηρίζει σε άρθρο γνώμης η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας, τη χώρα που -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- διαδέχθηκε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κάνοντας σαφή παραπομπή στο όραμα του Τούρκου Προέδρου να αναβιώσει αυτήν την αυτοκρατορία.

Ο Andreas Kluth αναφέρει, ότι «οι χθεσινές εκλογές στην Τουρκία μπορεί να ήταν ή να μην ήταν καθαρές, αλλά τα αποτελέσματα είναι αρκετά σαφή: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε». Προσθέτει δε, ότι «αυτή είναι μια μεγάλη και δυσοίωνη είδηση για το το ΝΑΤΟ (στο οποίο η Τουρκία είναι μέλος), για την ΕΕ και για ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας της γεωστρατηγικής θέσης και του ρόλου της Τουρκίας».

Εκτός αυτών όμως, όπως λέει ο αρθρογράφος το αποτέλεσμα αυτό «επηρρεάζει εξαιρετικά την προσωπική ζωή πολλών ανθρώπων στη Γερμανία, όπου ζουν 4 εκατομμύρια Τούρκοι» και σπεύδει να επισημάνει, ότι «έτσι, ο διχασμός στην τουρκική κοινωνία περνάει επίσης στις οικογένειες, ακόμα και σε ολόκληρες πόλεις στη Γερμανία (όπου ζουν Τούρκοι)».

Το άρθρο επισημαίνει ακόμη, ότι «η πορεία του Ερντογάν μοιάζει παρεμπιπτόντως με αυτή του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Ρωσία, υπό μία έννοια τουλάχιστον».

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος «πριν από χρόνια και οι δύο διέθεταν ανοιχτό μυαλό, δείχνοντας να θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της Δύσης για τις χώρες τους. Στη συνέχεια ένιωσαν προδομένοι από την Δύση και έγιναν σκληροί, απολυταρχικοί, αντιδυτικοί και εντελώς επικίνδυνοι».

Καταλήγοντας ο αρθρογράφος υποστηρίζει, ότι «όπως και ο Βίκτορ Ορμπάν της Ουγγαρίας ή ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε των Φιλιππίνων, ο Ερντογάν και ο Πούτιν μας υπενθυμίζουν, πως πεθαίνουν οι δημοκρατίες: Αργά και -στις αρχικές φάσεις- συχνά με τη ρητή συγκατάθεση του λαού (δηλαδή του εκλογικού σώματος). Έτσι συνέβη στην πατρίδα της Δημοκρατίας, την Αθήνα, αφού έχασε από τη Σπάρτη. Και έτσι συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1930».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε ηγετικά στελέχη της Χαμάς που ζουν στην Τουρκία

Ο εγκληματίας πολέμου Ερντογάν πανηγυρίζει που ο φιλαράκος του στο ΔΠΔ θέλει να συλλάβει τον Νετανιάχου

Τουρκία: Καθαίρεση άλλων δύο δημάρχων με την κατηγορία ότι συνδέονται με το κουρδικό ΡΚΚ

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Κ. Καραμανλής: Αιχμές κατά Μητσοτάκη για τη διαγραφή Σαμαρά – «Όχι» στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr