Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανοιχτός σε όλα τα έθνη ο διαστημικός σταθμός CSS της Κίνας

Ανοιχτός σε όλα τα έθνη ο διαστημικός σταθμός CSS της Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως όλες οι χώρες – μέλη του ΟΗΕ είναι ευπρόσδεκτες να συνεργαστούν μαζί της προκειμένου να αξιοποιήσουν από κοινού τον μελλοντικό διαστημικό σταθμό της, CSS (China Space Station).

«Ο CSS δεν ανήκει μόνο στην Κίνα, αλλά επίσης και στον κόσμο» είπε ο Σι Ζονγκτσούν, πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

«Όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως του μεγέθους και του επιπέδου ανάπτυξής τους, μπορούν να συμμετέχουν στη συνεργασία επί ίσοις όροις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει το κινεζικό πρακτορείο, ενδιαφερόμενοι φορείς και οργανισμοί, κρατικοί και ιδιωτικοί, περιλαμβανομένων ινστιτούτων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων με επιστημονικό προσανατολισμό, μπορούν να υποδείξουν τα μοντέλα συνεργασίας για τα οποία ενδιαφέρονται στον CSS – από καλλιέργεια φυτών στο διάστημα μέχρι και τη φιλοξενία αστροναύτη, όπως σημείωσε ο Κινέζος πρεσβευτής.

Ο CSS αναμένεται να έχει εκτοξευτεί ως το 2019, και να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία ως το 2022.

Θα αποτελείται από ένα βασικό – κεντρικό τμήμα και δύο τμήματα για πειράματα, και θα μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα μέχρι και τρεις αστροναύτες.

Όπως υπογραμμίζει το ArsTechnica, η συγκεκριμένη ανακοίνωση λαμβάνει χώρα καθώς η NASA και οι συνεργάτες της προσπαθούν να καταλήξουν σε απόφαση σχετικά με το πόσο θα διατηρηθεί ακόμα σε λειτουργία ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός – και αποτελεί έμμεση «βολή» εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης και του προγράμματος του ISS, καθώς, βάσει νόμου, απαγορεύεται οποιαδήποτε ευθεία εμπλοκή μεταξύ της NASA και του κινεζικού διαστημικού προγράμματος, για να αποφευχθεί μεταφορά τεχνολογίας.

Δεδομένου του ότι υπάρχει πιθανότητα ο ISS να τεθεί εκτός λειτουργίας ακόμα και το 2025, η Κίνα βλέπει μια ευκαιρία να καθιερωθεί ως εναλλακτική πρόταση στις χώρες που έχουν διαστημικά προγράμματα, αλλά δεν είναι σε θέση να αποστέλλουν μόνες τους αστροναύτες στο διάστημα και να πραγματοποιούν πειράματα σε τροχιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αμερικανικός επιστημονικός δορυφόρος εντόπισε το μυστικό αεροπλανοφόρο της Κίνας

Μπορεί η ΕΕ να βάλει φρένο στην Temu;

Ρωσία: «Το [πυραυλικό] χτύπημα [με Oreshnik] ήταν ένα μήνυμα στη Δύση» – Σύνοδος την Τρίτη 26/11 ΝΑΤΟ-Ουκρανίας

DW: Ενδείξεις για κινεζική εμπλοκή στο σαμποτάζ στη Βαλτική

Γερμανία σε Κίνα: Αν επιβεβαιωθεί ότι παραδίδει drones στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα υπάρξουν συνέπειες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr