ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάθεση - παρωδία του «Φραπέ» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: 15 συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις - Στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος
ΕΕ: Αποφάσισε επ' αόριστον «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 210 δισ. ευρώ -Αντιδράσεις από 4 χώρες-μέλη
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησε το πρόγραμμα, οι προθεσμίες αγοράς
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες - «Όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τουλάχιστον 350 εκατομμύρια στρέμματα αγροτικής γης, σε 66 χώρες, έχουν περάσει σε ξένη ιδιοκτησία τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Grain, που εδρεύει στη Βαρκελώνη.
Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός φέρνει ξανά στην επιφάνεια τη συζήτηση για τους ξένους επενδυτές, που αποκτούν και εκμεταλλεύονται τη γη, με στόχο το κέρδος από αγροτικές δραστηριότητες, δίχως να μέλλονται για τα συμφέροντα των τοπικών κοινοτήτων –και ιδίως των μικροκαλλιεργητών– ή την προστασία του περιβάλλοντος.
Άρθρο της βουλευτή, Rebeka Szabo, στον διαδικτυακό τόπο αυστριακού εκπαιδευτικού ιδρύματος που ανήκει στην παράταξη των Αυστριακών Πράσινων, κατονομάζει αρκετές τέτοιες πρακτικές υφαρπαγής γης σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αλλά στέκεται στην περίπτωση της Ουγγαρίας, όπου το φαινόμενο έχει αποκτήσει νέες εκφάνσεις και μπορεί να συσχετιστεί με τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.
Ανάμεσα σε κράτη όπως η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Σερβία, όπου οι μεγάλες εκμεταλλεύσεις και ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα έχουν καταφέρει να εκτοπίσουν τους μικρομεσαίους αγρότες, το παράδειγμα της Ουγγαρίας ξεχωρίζει.






















































