Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Η απειλή για τη Δημοκρατία είναι ο λαϊκισμός

Μητσοτάκης: Η απειλή για τη Δημοκρατία είναι ο λαϊκισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τον λαϊκισμό στην Ελλάδα και για το αν είναι απειλή για τη Δημοκρατία τοποθετείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αφιέρωμα των New York Times και του Euro2day.gr.

«Απειλείται η Δημοκρατία;». Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν διεθνείς προσωπικότητες στο σχετικό ρεπορτάζ, μεταξύ των οποίων, οι Αλ. Τσίπρας, Κυρ. Μητσοτάκης, Ευ. Μυτιληναίος, Χρ. Πισσαρίδης, Μιχ. Μπλέτσας και 12 διεθνείς προσωπικότητες, όπως οι Jimmy Carter, Joe Biden και Mikhail Khodorkovsky.

Το Euro2day.gr σε ρεπορτάζ του για το συγκεκριμένο αφιέρωμα αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ στη δική του παρέμβαση επικεντρώνεται στην κριτική του προς την κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα όπου οι λαϊκιστικές δυνάμεις κέρδισαν την εξουσία στις εκλογές του 2015», σημειώνει επισημαίνοντας πως αυτό συνέβη «σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αντιμετώπιζαν παρόμοιες προκλήσεις αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν τους λαϊκιστές μακριά από την εκτελεστική εξουσία».

Για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών, ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής αυστηρότητας που επιβλήθηκε για να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση το 2010.

Εκτιμά ότι οι λαϊκιστές ήταν «επιδέξιοι και τυχεροί» και τους κατηγορεί ότι έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση μέσω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιπλέον προσάπτει στην κυβέρνηση αυταρχισμό, μη σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών και εξυπηρέτηση συμφερόντων «των δημοσίων υπαλλήλων και μίας νέας τάξης ολιγαρχών».

Επιπρόσθετα διαβεβαιώνει ότι «οι λαϊκιστές στην Ελλάδα δεν έχασαν ακόμη την κυβέρνηση αλλά τελικά θα τη χάσουν».

Όπως υποστηρίζει, όμως, η Δημοκρατία από μόνη της είναι πολύ ισχυρότερη και το «δημοκρατικό ήθος των Ελλήνων είναι ήδη ένα βήμα μπροστά έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να το υπονομεύσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται

Ο Τουσκ απαξιώνει Μητσοτάκη και κάνει βασικό «παίχτη» τον Ερντογάν

Αναγόρευσαν σε επίτιμη διδάκτορα τη Μάνια Τελαλιάν που έλεγε «όχι» στην οριοθέτηση ΑΟΖ και γι’ αυτό την «αποκεφάλισε» ο Δένδιας – Ενθουσιώδης κι «αποκαλυπτική» ομιλία Γεραπετρίτη

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει πολιτικές υπέρ των ελίτ και κατά των ευάλωτων

Αντώνης Σαμαράς: «Ό,τι γίνεται στη Συρία, είναι νεοοθωμανικής εμπνεύσεως»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Τι είναι ο αριστερός εθνικισμός ή σοσιαλπατριωτισμός
Leftist Nationalism (ή αριστερός εθνικισμός) είναι μια πολιτική ιδεολογία που συνδυάζει τον εθνικισμό με αριστερές,...