ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκανικοί Πόλεμοι, Θεσσαλονίκη, Θωρακισμένο Καταδρομικό «Γεώργιος Αβέρωφ» (Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ»), Πολεμικό Ναυτικό, Σχολεία,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη
Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας
Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αθρόα είναι η προσέλευση των επισκεπτών από νωρίς το πρωί στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ» που έχει «δέσει» από το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εγκαταλείποντας ύστερα από 72 χρόνια τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα του Φλοίσβου.
Ουρές σχηματίζουν οι επισκέπτες κάθε ηλικίας, που επιθυμούν να δουν από κοντά το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι επισκέπτες ξεναγούνται σε γκρουπ των 40 ατόμων στο κατάστρωμα και έχουν τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- να θαυμάσουν τα κανόνια τύπου Armstrong, να δουν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να βρεθούν στους χώρους, όπου κινείτο ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.
Το «Αβέρωφ» βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στα «ΒΟΤΣΕΙΑ 2017», τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από εκατοντάδες σχολεία, που επιθυμούν να το επισκεφτούν.
Το θωρηκτό, με ολικό μήκος 140 μέτρων και εκτόπισμα 10.200 τόνων, με τον Παύλο Κουντουριώτη επικεφαλής, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση ιστορικών γεγονότων χωρίς να γνωρίσει την ήττα ή την καταστροφή.
Η «Ναυαρχίδα όλων των Ελλήνων» φέρει πλήρωμα 670 ανδρών σε καιρό ειρήνης και 1.200 σε καιρό πολέμου.
Από σήμερα (10/10) έως και τις 28 Οκτωβρίου το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09.00 – 13.45 και από τις 16.00 – 18.30 και τα Σαββατοκύριακα από τις 09.00 – 14.00 και από τις 16.00 – 18.30.
Από τις 29 Οκτωβρίου και μέχρι τον απόπλου θα είναι ανοιχτό από τις 9.00 – 13.10 και από τις 15.00 – 17.30.






















































