Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΛΠΕ: Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο κέντρο σημαντικών ενεργειακών εξελίξεων

ΕΛΠΕ: Η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο κέντρο σημαντικών ενεργειακών εξελίξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη βούληση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο στρατηγικής σημασίας για τη Ν.Α. Ευρώπη, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, από το βήμα του 1st Oil & Gas Forum που διοργανώθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ).

Κατά την ομιλία του στην ενότητα «Προοπτικές νέων εξορύξεων, ευκαιρίες και επιχειρηματικές συμμαχίες», ο κ. Στεργιούλης υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση σεισμικών ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο είναι πολύ ελπιδοφόρα, τονίζοντας ότι η επιβεβαίωση της ύπαρξης εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων θα συμβάλει στη γεωπολιτική και ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας και η χώρα μας θα εισέλθει σε μια νέα εποχή, με απτά οφέλη για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινότητες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ χαρακτήρισε ως ένα «ισχυρό επιχειρηματικό εγχείρημα» την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την κοινοπραξία Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ για διερεύνηση περιοχών νοτίως της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι και οι τρεις εταιρείες διαθέτουν προηγμένη τεχνογνωσία, εξειδίκευση, αλλά και την αναγκαία οικονομική ευρωστία προκειμένου να υποβάλουν ανταγωνιστική προσφορά στο σχετικό διαγωνισμό. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΕΛΠΕ, που συνεχίστηκαν και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις πεδίων φυσικού αερίου στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο έχουν αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για την περιοχή της Μεσογείου. Ταυτόχρονα, όπως είπε, η επανεξέταση παλαιότερων γεωφυσικών δεδομένων για κάποιες περιοχές, σε συνδυασμό με πιο πρόσφατες σεισμικές έρευνες, έχουν οδηγήσει σε νέες γεωλογικές ερμηνείες και ευρήματα. «Η ανταλλαγή ιδεών με μεγάλες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, μας δίνει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε περαιτέρω τις πιθανότητες εντοπισμού εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιούλης. Πρόσθεσε δε, ότι παρά τη σημαντική ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα συνεχίσουν και τις επόμενες δεκαετίες να αποτελούν τον βασικό μοχλό για την ενεργειακή τροφοδοσία των χωρών.

Στο περιθώριο του Forum της Αλεξανδρούπολης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Η γεωγραφικά ακριτική Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται στις μέρες μας στο κέντρο σημαντικών ενεργειακών εξελίξεων. Αποτελεί πύλη, ευρωπαϊκή και ενεργειακή, στην οποία διασταυρώνονται ενεργειακά προϊόντα που προέρχονται από διαφορετικά σημεία μέρη της γης. Τα ΕΛΠΕ έχουν ενεργή παρουσία εδώ, με την καθοριστική απόφαση που λάβαμε πριν από ενάμιση χρόνο για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεών της στην περιοχή, προκειμένου να διευρύνουμε και τις εξαγωγές μας στις γειτονικές χώρες. Όπως διαπιστώνω στο Forum, κάτι ανάλογο αναμένουν και οι υπουργοί Ενέργειας, τόσο της χώρας μας, όσο και της Βουλγαρίας αλλά και της Σερβίας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στα ενεργειακά δρώμενα της περιοχής και θα είναι παρούσα σε οποιαδήποτε εξέλιξη, είτε αφορά πετρέλαιο, είτε φυσικό αέριο, είτε οτιδήποτε άλλο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποθρασύνθηκε ο Φιντάν μετά τη συνάντηση με Γεραπετρίτη: Θέτει εκ νέου θέμα «”τουρκικής” μειονότητας στη Θράκη» και ζητά από την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις

Γ. Ζαββός (HDB): «Η γεωστρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης την καθιστά το νευραλγικό σταυροδρόμι των Δυτικών Βαλκανίων»

Κυπριακή ΑΟΖ: Προχωρούν εντατικά οι διεργασίες για αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη»

Επίδομα θέρμανσης: Η διαδικασία αίτησης και το χρονοδιάγραμμα καταβολής της επιδότησης

Ο Φιντάν ήρθε να «αρπάξει» μειονότητα και θάλασσες – Ο Γεραπετρίτης είχε έγνοια τα… «ήρεμα νερά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr