Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς η Μπέττυ Μπαζιάνα θα δείξει τις δύο όψεις της Ελλάδας στην Μπριζίτ Τρονιέ

Πώς η Μπέττυ Μπαζιάνα θα δείξει τις δύο όψεις της Ελλάδας στην Μπριζίτ Τρονιέ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμανουέλ Μακρόν, Μπέττυ Μπαζιάνα,

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Τρονιέ, σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, στις δύο όψεις της Ελλάδας, την αρχαία και τη σύγχρονη.

Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα επισκεφθούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Η Μπρ. Τρονιέ θα γνωρίσει τη σύγχρονη Ελλάδα στο «πρόσωπο» ενός μοντέρνου μνημείου αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρέντσο Πιάνο -Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα «συνομιλώντας» με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στο ΚΠΣΝ η κ. Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την κ. Τρονιέ στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Επιστήμη.

Επίσης, στον κήπο του ΚΠΣΝ η κ. Μπαζιάνα θα δεχθεί με την κ. Τρονιέ πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα.

Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν, ενώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet of things κ.α.

Τέχνες

Παρά την οικονομική κρίση, ο Πολιτισμός υποστηρίχθηκε από τις κρατικές δομές, μεταξύ άλλων με την αποπεράτωση και έναρξη λειτουργίας του ΕΜΣΤ και την πραγματοποίηση της Documenta 14 στην Αθήνα, για πρώτη φορά εκτός του Κάσσελ.

Έλληνες σκηνοθέτες, όπως ο Α. Αβρανάς, η Α. Ραχήλ-Τσαγγάρη και ο Γ. Λάνθιμος, αναγνωρίζονται στο εξωτερικό, καταδεικνύοντας άνθιση του ελληνικού κινηματογράφου που υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Στο Θέατρο και το Χορό, εκατοντάδες ομάδες δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα, ενώ μετά από 7 χρόνια ενεργοποιείται εκ νέου ο θεσμός των κρατικών επιχορηγήσεών τους.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, ένας μοντέρνος χώρος που δύναται να φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές, έρχεται ως επιστέγασμα αυτής της δημιουργικής δραστηριότητας αναβαθμίζοντας τις δομές ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς.

Γράμματα

Η δημιουργία μιας νέας σύγχρονης Εθνικής Βιβλιοθήκης συνοδεύεται από το δυναμικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας για ίδρυση 1000 βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα.

Επιστήμη

Η εγχώρια επιστημονική κοινότητα καταγράφει μία δυναμική ανάπτυξη.

Το 2014 καταγράφηκαν 10.793 νέες επιστημονικές δημοσιεύσεις ερευνητών από ελληνικά ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, αριθμός δυναμικά αυξανόμενος τα τελευταία χρόνια.

Αν ο αριθμός αυτός συσχετιστεί με τις δαπάνες για την έρευνα, τότε η επιστημονική “παραγωγικότητα” της χώρας βρίσκεται στην 3η θέση στην ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, η ελληνική ερευνητική κοινότητα συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικές κοινοπραξίες στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Βάσει πρόσφατων στοιχείων του κοινοτικού προγράμματος “Ορίζοντας 2020”, η χώρα καταγράφει 1.820 συμμετοχές ελληνικών φορέων σε 1.139 ερευνητικά έργα συνολικής χρηματοδότησης ύψους 565 εκ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται στην 9η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Η Πολιτεία ανταποκρίνεται στην δημιουργική εγχώρια ερευνητική δραστηριότητα διπλασιάζοντας τα κονδύλια της έρευνας στον κρατικό προϋπολογισμό και παίρνοντας πρωτοβουλίες ανακοπής της τάσης του brain drain.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι φοβούνται ΝΑΤΟ και ΕΕ από την εκλογή Τραμπ – Το μήνυμα του Μαρκ Ρούτε για την «απειλή της Ρωσίας»

Ο Μπλίνκεν επειγόντως στις Βρυξέλλες για στήριξη στην Ουκρανία πριν αναλάβει ο Τραμπ

Μεντβέντεφ: Η Ευρώπη προσπαθεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ύστερα από τη νίκη Τραμπ

DW: Στρουθοκαμηλισμός α λα γαλλικά – Ο Μακρόν ζει σε μια «φούσκα»

Απογοητευμένοι οι Γάλλοι με το σημερινό δημοκρατικό σύστημα – «Δεν λειτουργεί», λένε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...