ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

















































Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου - Ο ιερός συμβολισμός
Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία
Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής - Η κατάσταση της υγείας του
Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) διέπραξαν ακόμα ένα αποτρόπαιο έγκλημα στην πολιορκημένη από τον ιρακινό στρατό Παλιά Πόλη της Μοσούλης, τελευταίο οχυρό τους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσας της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή.
Την προηγούμενη εβδομάδα εκτέλεσαν μέσα μια ημέρα περισσότερους από 160 κατοίκους της Μοσούλης επειδή τους έπιασαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πολιορκημένη Παλιά Πόλη, σύμφωνα με καταγγελία των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζεΐντ Μπιν Ραάντ Αλ Χουσεΐν, επικεφαλής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, “η αγριότητα του Νταές [Ισλαμικό Κράτος] και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων φαίνεται ότι δεν γνωρίζει όρια”.
“Τα πτώματα των δολοφονημένων Ιρακινών ανδρών, γυναικών και παιδιών παραμένουν άταφα στους δρόμους της συνοικίας Αλ Σίρα της δυτικής Μοσούλης, αφού το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε και σκότωσε 163 ανθρώπους για να τους εμποδίσει να φύγουν”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με πηγές του ARA News, οι ομαδικές εκτελέσεις έγιναν την 1η Ιουνίου.
Το Ισλαμικό Κράτος κρατά με τη βία τους αμάχους στα σπίτια τους γιατί τους χρειάζεται ως ανθρώπινες ασπίδες απέναντι στις αεροπορικές επιδρομές των Συμμάχων.
Συνολικά υπολογίζονται σε 200.000 οι πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στις συνοικίες της Παλιάς Πόλης της Μοσούλης.
Οι πολιορκημένοι αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα.






















































