Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για “εθνικισμό” κατηγορεί τον Κοτζιά ο Αλ. Ηρακλείδης που έχει κατηγορηθεί ως “πληρωμένο σκουλήκι” των Τούρκων

Για “εθνικισμό” κατηγορεί τον Κοτζιά ο Αλ. Ηρακλείδης που έχει κατηγορηθεί ως “πληρωμένο σκουλήκι” των Τούρκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Εφημερίδα των Συντακτών φιλοξενεί την Παρασκευή άρθρο του Αλέξη Ηρακλείδη, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τίτλο “Κυπριακό: η οριστική διχοτόμηση προ των πυλών”.

Στο άρθρο αυτό ο καθηγητής του Παντείου υπερασπίζεται τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε του ΟΗΕ, που η ελληνική κυβέρνηση έχει καταγγείλει ως “πλασιέ”, “λομπίστα” και άνθρωπο των Τούρκων, ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης της Κύπρου δεν άντεξε και του ζήτησε να “σιωπά”.

Ο Αλέξης Ηρακλείδης εξαπολύει επίσης επίθεση στον Νίκο Κοτζιά και στον Πάνο Καμμένο, τους οποίους κατηγορεί για “αδιέξοδο εθνικισμό” και στο ίδιο κάδρο, του “αδιέξοδου εθνικισμού” συμπεριλαμβάνει και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Αλέξης Ηρακλείδης γράφει:

«…η κριτική στον Εϊντε ότι δήθεν μεροληπτεί υπέρ των Τουρκοκυπρίων. Από τις τέσσερις αυτές προσπάθειες εκτροχιασμού στις τρεις, την πρώτη, δεύτερη και τέταρτη, εμπνευστής και ενορχηστρωτής υπήρξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

»Και τώρα έχουν τον ίδιο τον Κύπριο πρόεδρο να συντάσσεται με τη στάση Κοτζιά! Εδώ βέβαια τίθεται και ένα άλλο ερώτημα: Γιατί η Αθήνα εμφανίζεται απορριπτική; Δεν αντιλαμβάνεται ότι με τη στάση αυτή οδηγείται η Κύπρος στην παγίωση της διχοτόμησης, δηλαδή στο να γίνει το όνειρο του Ντενκτάς πραγματικότητα και να δικαιωθεί η παλιά τουρκική θέση ότι «το Κυπριακό επιλύθηκε το 1974» και ότι «η μη λύση είναι η λύση;».

»Οι ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΙ και εθνικισμός στην Ελλάδα και μεταξύ των Ελληνοκυπρίων είναι ο χειρότερος σύμβουλος και μόνο δεινά έχει φέρει στο Κυπριακό και στα άλλα ελληνικά εθνικά θέματα από το 1954 μέχρι σήμερα.

»Με τον Κοτζιά στο Κυπριακό και τον Πάνο Καμμένο στο Αιγαίο, δηλαδή με τα ευαίσθητα εθνικά θέματα να βρίσκονται και πάλι στον αστερισμό του αδιέξοδου εθνικισμού, όπως επί Ανδρέα Παπανδρέου πριν από το Νταβός, πολύ φοβάμαι ότι μας επιφυλάσσονται δυσάρεστες εκπλήξεις.

»Ο… θεός της Ελλάδας ας βάλει το χέρι του, ή μήπως ήρθε η στιγμή να παρέμβει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σε άλλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα έχει δείξει ικανότητες, νηφαλιότητα και τόλμη, και μαζί με τον Αναστασιάδη να εργαστούν για την άρση της διχοτόμησης και την επανένωση της Κύπρου (όπως είχε συμβεί το 1999 – 2002 με τον Γλαύκο Κληρίδη και τον Κώστα Σημίτη πριν αναλάβει την εξουσία ο Τάσσος Παπαδόπουλος, που με την απορριπτική στάση του άθελά του «τσιμέντωνε» τη διχοτόμηση);».

Εύλογη λοιπόν η απορία: Ποιος είναι ο Αλέξης Ηρακλείδης που κατηγορεί Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο για εθνικισμό;

Δεν θα εκπλαγείτε καθόλου ποιος είναι. Το βιογραφικό του μιλά από μόνο του:

«Σχέδιο Ανάν, γιατί πρέπει να πούμε ΝΑΙ», γράφει ο Καθηγητής κ. Αλέξης Ηρακλείδης

Με άρθρο του στα ΝΕΑ στις 3 Απριλίου 2004, ο Αλέξης Ηρακλείδης υπερασπιζόταν το “ναι” στο Σχέδιο Ανάν και προέβλεπε ποιες συμφορές θα έβρισκαν την Κύπρο εάν έλεγε “όχι”.

Αυτές θα ήταν (σε καμία δεν έπεσε μέσα):

«Σε περίπτωση τελικής άρνησης ένας ικανός αριθμός κρατών, και όχι μόνο μουσουλμανικών αλλά και δυτικών στη συνέχεια, θα αναγνωρίσει την τουρκοκυπριακή περιοχή ως ανεξάρτητο κράτος που βέβαια, στη συνέχεια, θα γίνει και μέλος του ΟΗΕ (δεν υπάρχει βέτο εδώ παρά μόνο των μονίμων μελών τους Συμβουλίου Ασφαλείας). Περιττεύει βέβαια να πούμε τι θα σήμαινε αυτό για το παρόν και το μέλλον της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας».

Κανένα κράτος δεν αναγνώρισε τα κατεχόμενα, 13 χρόνια μετά, παρά τις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Ηρακλείδη.

«Αν εισέλθει η μισή Κύπρος στην E.E. και αυτό γίνει με υπαιτιότητα των Ελληνοκυπρίων (όπως φαίνεται τώρα), τότε οι πρώτες δεκαετίες της Δημοκρατίας της Κύπρου στην «ενωμένη Ευρώπη» θα είναι πραγματικός εφιάλτης, μια και στην περίπτωση αυτή δεν θα χαίρει εκτίμησης και κύρους στον χώρο που θέλει να ανήκει, κάτι απαραίτητο για ένα κράτος, ειδικά τόσο μικρό που μόλις μπαίνει στην καρδιά της Ευρώπης. H δε κυβέρνηση Καραμανλή προβλέπεται «να τα βρει μπαστούνια» στους κόλπους της E.E. αν δεν φανεί σαφώς θετική μέχρι το δημοψήφισμα».

Μια ακόμα φαντασιοπληξία που δεν επιβεβαιώθηκε πουθενά.

«Διεθνώς θα θεωρηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα άφησαν να χαθεί η τελευταία ιστορική ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού και, επιπλέον, ότι με τη στάση τους δεν συνέβαλαν στην ειρήνη και την ασφάλεια στην ιδιαίτερα ευαίσθητη αυτή περιοχή του κόσμου. Το προφανές αποτέλεσμα θα είναι να διαταραχθούν αισθητά οι σχέσεις τους με αρκετά κράτη και μάλιστα με κράτη που «μετράνε» στο διεθνές στερέωμα (με τις ΗΠΑ αλλά και με ευρωπαϊκά κράτη), με την ίδια την E.E., με τον ΟΗΕ (Συμβούλιο Ασφαλείας, Γενικός Γραμματέας) και, χωρίς άλλο, με την Τουρκία. Μπορεί να έχουμε επιστροφή στον ελληνοτουρκικό ψυχρό πόλεμο της περιόδου 1974 – αρχές 1999 που έβλαπτε την Ελλάδα πολλαπλώς. Και το βέβαιο είναι ότι ουδείς διεθνής παράγοντας θα ασχοληθεί ξανά με το Κυπριακό και την επίλυσή του».

Προφανώς και το σχέδιο Ανάν δεν ήταν η τελευταία “ιστορική ευκαιρία” και οι σχέσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου δεν διαταράχθηκαν με κανένα κράτος που “μετράει”.

Τρία στα τρία λοιπόν ο κύριος καθηγητής έπεσε έξω, αποδείχθηκε “τενεκές” και αναξιόπιστος “αναλυτής” ή “μελλοντολόγος”, είναι να απορεί κανείς τι μπορεί να διδάσκει αυτός ο άνθρωπος στα παιδιά μας.

Έχει όμως πάρει και άλλες “λαμπρές” θέσεις ο Αλέξης Ηρακλείδης.

Υπερασπιστής της Τουρκίας στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Με άρθρο του πάλι στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ στις 2/11/2006, αυτός ο λαμπρός πανεπιστημιακός που τον πληρώνει ο ελληνικός λαός για να διδάσκει τα παιδιά μας, έγραψε υπό τον τίτλο που τα λέει όλα:

“Ανιστόρητη πράξη: Η ποινικοποίηση της μη αποδοχής της αρμενικής γενοκτονίας από τους Γάλλους”.

«Η πρόσφατη ποινικοποίηση της μη αποδοχής της Αρμενικής Γενοκτονίας από τη Γαλλική Βουλή είναι πράξη ανιστόρητη, με προφανή ατζέντα να τεθούν εμπόδια στην τουρκική πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραφε ο Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος προφανώς είχε μεγάλη αγωνία για να γίνει η Τουρκία μέλος της Ε.Ε.

«Οι προφανείς επισπεύδοντες ήταν βέβαια το πανίσχυρο αρμενικό λόμπι της Γαλλίας, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτό τον τρόπο μόνο κακό κάνει στις τουρκοαρμενικές σχέσεις (Τουρκία – Αρμενία, Τούρκοι – Αρμένιοι στην Τουρκία), κάτι που, απ’ ό,τι φαίνεται, κατανοεί ο Αρμένιος Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη (με ποίμνιο 80.000 στη χώρα αυτή)».

Στη συνέχεια εξηγεί ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν ήταν κάτι δα και τόσο τρομερό την εποχή που έγινε, συνηθιζόταν. Διαβάστε και… θαυμάστε:

«Οι «αρμενικές σφαγές» (Armenian massacres), όπως ήταν γνωστές έως το 1945, πρέπει να τίθενται στην ιστορική τους εποχή και συγκυρία, αυτή της δεύτερης δεκαετίας του 20ού αιώνα. Έως και το 1945, σε πολλές χώρες, ακόμη και ανεπτυγμένες (π.χ. Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία, ΕΣΣΔ ή Γαλλία και Βρετανία στις αποικίες τους ειδικά στην Αφρική) η ειρήνη, η ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα «μέτραγαν» πολύ λιγότερο απ’ ό,τι σήμερα. Ειδικά έως την ίδρυση της Κοινωνίας των Εθνών (1919), οι ανηλεείς σφαγές και η «εθνοκάθαρση» που υπέστησαν οι Αρμένιοι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (και όχι βέβαια στην Τουρκία) το 1915, δεν ήταν κάτι το ανήκουστο, όπως μας φαίνεται σήμερα, παρότι και τότε υπήρχε κατακραυγή από τη διεθνή κοινή γνώμη. Οι απάνθρωπες αυτές επιλογές θεωρούνταν από τις περισσότερες κυβερνήσεις θεμιτές και πάντες όχι εντελώς αδιανόητες αν θεωρούσαν ότι διακυβεύεται το εθνικό συμφέρον (λόγοι raisons d’etat, διατήρηση της εξουσίας και του πολιτεύματος, υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας από αποσχιστικές τάσεις). Έως το 1928 (Σύμφωνο Briand-Kellogg) ακόμη και ο επιθετικός πόλεμος επιτρεπόταν ως εθνική πολιτική για τα κράτη».

Ο άνθρωπος αυτός δικαιολόγησε με τον πιο προκλητικό τρόπο τη Γενοκτονία των Αρμενίων ως “επιλογές (…) από τις περισσότερες κυβερνήσεις θεμιτές και πάντες όχι εντελώς αδιανόητες αν θεωρούσαν ότι διακυβεύεται το εθνικό συμφέρον”.

Να τον χαίρεται η Εφημερίδα των Συντακτών, η “προοδευτικά”, που του δίνει και βήμα.

Εάν όμως “δεν τρέχει” και τίποτα με τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, όταν ο Αλέξης Ηρακλείδης “ανακαλύπτει” ότι οι Έλληνες έκαναν “εθνοκάθαρση Τούρκων” τότε τρέχει και παρατρέχει.

Ο πανεπιστημιακός Αλέξης Ηρακλείδης «ανακάλυψε» ότι κάναμε εθνοκάθαρση κατά των Τούρκων

Το Πρώτο Θέμα έγραφε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009:

Ο άνθρωπος που πληρώνεται από την ελληνική Πολιτεία να διδάσκει Διεθνείς Σχέσεις στους Έλληνες φοιτητές επέλεξε, όχι τυχαία, την 25η Μαρτίου να δηλώσει:

«Το 1919 οι Έλληνες έκαναν στους Τούρκους ό,τι οι Σέρβοι στη Βοσνία».

Η «ΠΑΡΕΑ» της συγγραφέως του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού ξαναχτυπά. Δεν προλάβαμε να γλιτώσουμε από την κυρία Μαρία Ρεπούση, που δίδασκε στα Ελληνόπουλα ότι η Σφαγή της Σμύρνης δεν ήταν παρά ένας συνωστισμός στην προβλήτα, και μας προέκυψε ο καθηγητής του Παντείου κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος μιλά για εθνοκάθαρση των Τούρκων από τους Ελληνες το 1919!

Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι αναγνωρίζουν ως ανεξάρτητο κράτος τα Κατεχόμενα της Κύπρου και αρνούνται τη διεθνώς αναγνωρισμένη Γενοκτονία των Αρμενίων, ένας Ελληνας καθηγητής υποστηρίζει ότι «κατά τη μικρασιατική εκστρατεία έγινε από τους Ελληνες εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων».

Ο άνθρωπος που πληρώνεται από την ελληνική Πολιτεία για να διδάσκει τα παιδιά μας -Διεθνείς Σχέσεις και Ανάλυση Συγκρούσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο- επέλεξε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου προκειμένου να ισχυριστεί ότι «το 1919 οι Ελληνες έκαναν μεγάλα έκτροπα, περίπου ό,τι έκαναν οι Σέρβοι στη Βοσνία. Οι Έλληνες ήταν οι επιτιθέμενοι. Φωτιά και μπούρμπερη έως την Αγκυρα. Σκοτώνουν, σφάζουν, η απόλυτη φρίκη, η απόλυτη ντροπή».

Και σαν να μην έφταναν αυτά, κατέληξε μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας»: «Ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας».

Όπως ήταν φυσικό, το ανθελληνικό παραλήρημα του κ. Ηρακλείδη προκάλεσε σάλο και σωρεία αντιδράσεων τόσο μεταξύ των συναδέλφων του ιστορικών όσο βεβαίως και εκπροσώπων των μικρασιατικών σωματείων.

Συγκεκριμένα, «πληρωμένο σκουλήκι» τον χαρακτήρισε μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατικών Σωματείων (ΠΟΜΣ) κ. Ευθύμιος Αρζόγλου.

Από την πλευρά του, ο ιστορικός κ. Σαράντος Καργάκος υπογράμμισε ότι ο κ. Ηρακλείδης -τον οποίο χαρακτηρίζει «ανεπιστήμονα»- εκτίθεται, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιεί έννοιες το περιεχόμενο των οποίων υπαγορεύουν το πάθος, ο φανατισμός ή η συγκυρία.

Για «βαποράκια» του τουρκικού εθνικισμού, τον οποίο εξαγνίζουν στις χειρότερες πτυχές του και για «ταλιμπανιστές» του φονταμενταλισμού και της νεωτερικότητας μιλά ο συνάδελφος του ανιστόρητου ιστορικού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιώργος Κοντογιώργης.

Την ίδια ώρα η Ελληνική Πολιτεία δεν αντιδρά στις προκλητικές και ανιστόρητες τοποθετήσεις του κ. Ηρακλείδη, αλλά συνεχίζει να τον αμείβει ως καθηγητή του Παντείου για να «μεταλαμπαδεύει» τις ανθελληνικές του θέσεις στους φοιτητές μας.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα του «ΘΕΜΑτος», επικαλούμενο το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και αρκέστηκε να νίψει τας χείρας του χωρίς καν να τοποθετηθεί επί των εξοργιστικών απόψεων του κ. Ηρακλείδη.

«Είναι σκουλήκι»: «Ο καθηγητής πανεπιστημίου που σπουδάζει τα παιδιά μας και μίλησε για εθνοκάθαρση είναι πληρωμένο σκουλήκι. Ολοι αυτοί είναι οι εχθροί μας και μετά είναι όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί τον εχθρό, τον απέναντι, τον αντιμετωπίζεις κρατώντας τις απαραίτητες επιφυλάξεις. Πώς όμως να φυλαχτείς από τον αδελφό σου, τον πατριώτη σου, τον συμπολίτη σου με τον οποίο αγωνίζεσαι από κοινού, αλλά τελικά γίνεται φίδι στον κόρφο μας; Ολοι αυτοί πληρώνονται από διάφορα κέντρα», ξεσπά με αγανάκτηση ο πρόεδρος της ΠΟΜΣ κ. Αρζόγλου.

Μάλιστα η ομοσπονδία προέβη σε σκληρή ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Καταδικάζουμε ως ομοσπονδία με έδρα τη Θεσσαλονίκη τέτοιου είδους δηλώσεις. Πράγματι, συγκλονιζόμεθα όταν βλέπουμε τέτοιες αναφορές από συμπατριώτες μας… Ηδη μας ταλαιπώρησε ιδιαίτερα η κυρία Ρεπούση με την αντίληψή της περί ‘‘συνωστισμού του πληθυσμού της Σμύρνης’’. Καλό θα ήταν πριν βαίνουμε σε δηλώσεις να είμαστε πλήρως ενήμεροι επί του θέματος και να προσέχουμε την αμεροληψία και την εγκυρότητα των πηγών μας, ειδικότερα όταν αποτελούμε μέρος του εκπαιδευτικού μηχανισμού».

Παράλληλα, ο κ. Κοντογιώργης κρατά σαφείς αποστάσεις από την «επικίνδυνη» χρήση του όρου «εθνοκάθαρση», σημειώνοντας πως «ο ακαδημαϊκός δάσκαλος, ακόμη κι όταν ομιλεί ως πολίτης, οφείλει να έχει κατά νου ότι οι έννοιες είναι ακριβείς. Δεν έχουν δηλαδή το περιεχόμενο που υπαγορεύουν το πάθος, ο φανατισμός ή η συγκυρία. Διότι διδάσκει και, το χειρότερο, εκτίθεται. Η έννοια της εθνοκάθαρσης είναι καταχωρημένη στη διεθνή βιβλιογραφία, δεν είναι άγνωστη. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι όλα όσα επικαλείται ο καλός συνάδελφος είναι αληθή, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν συγκροτούν την έννοια της εθνοκάθαρσης».

«Είναι προδότες»: «Οι θιασώτες της άποψης αυτής διατείνονται ότι έτσι επιτίθενται στον ελληνικό εθνικισμό. Στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μεταβάλλονται οι ίδιοι σε “βαποράκια” του εθνικισμού του “άλλου” -εν προκειμένω του τουρκικού-, τον οποίο εξαγνίζουν στις χειρότερες πτυχές του», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Κοντογιώργης και προσθέτει:

«Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους κύκλους αυτούς, ωστόσο, είναι ότι επιλέγουν σταθερά τους αφορισμούς και την αυθεντία της νομιζόμενης ορθοφροσύνης, ουδέποτε όμως τον διάλογο με τους αντιφρονούντες. Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι έτσι συμπεριφέρονται ως κοινοί “ταλιμπανιστές” του φονταμενταλισμού της νεωτερικότητας, αντί ως εκ της θέσεώς τους να διδάσκουν την ελευθερία».

Το ίδιο σκληρός στις δηλώσεις του είναι και ο ιστορικός κ. Καργάκος, χαρακτηρίζοντας όσους διακινούν απόψεις όπως αυτές του κ. Ηρακλείδη «ανεπιστήμονες»:

«Ολα αυτά είναι μέσα στην ευρύτερη πολιτική που θέλει να φέρει την καταπληγωμένη και καταπροδομένη Ελλάδα από σύμμαχους και παιδιά της υπόλογη σε ένα διεθνές δικαστήριο με δικαστές τους θύτες της Ελλάδας. Ο δρόμος που άνοιξαν ο Νενέκος, ο Εφιάλτης, ο πρωθυπουργός της Κατοχής και οι συνεργάτες του έχει πολλούς σήμερα περιπατητές. Είναι προδότες». Ο ίδιος διευκρινίζει ότι «ασφαλώς πράξεις βίας έγιναν αλλά σε καμία περίπτωση δεν δόθηκε εντολή εκ των άνω. Ηταν πράξεις βίας μεμονωμένων στρατιωτών ή απλών αξιωματικών. Εξάλλου όταν γίνεται πόλεμος δεν γίνεται με κομφετί».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικόλαος Μέρτζος, ο οποίος σημειώνει:

«Οι όποιες βιαιότητες σε καμία περίπτωση και πουθενά δεν έλαβαν τη μορφή της γενοκτονίας ούτε οφείλονταν σε γενική διαταγή της Στρατιάς».

Προσθέτει μάλιστα ότι «αυτές οι ωμότητες Ελλήνων στρατιωτικών είναι καταδικαστέες. Δεν δικαιολογούν, όμως, τη Γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού, που βάσει γενικού επιτελικού σχεδιασμού εξαπέλυσαν δύο φορές, το 1914-1916 και το 1922-1923, ο οργανωμένος Τουρκικός Στρατός και η Διοίκηση», κάτι άλλωστε που παρουσιάζει και ο Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Κενάν Αναντόλ στο συναρπαστικό βιβλίο του «Ο μεγάλος χωρισμός».

Είναι πληρωμένο σκουλήκι: «Ο καθηγητής πανεπιστημίου που σπουδάζει τα παιδιά μας και μίλησε για εθνοκάθαρση είναι πληρωμένο σκουλήκι. Τον εχθρό τον αντιμετωπίζεις κρατώντας τις απαραίτητες επιφυλάξεις. Πώς όμως να φυλαχτείς από τον αδελφό σου, τον πατριώτη σου, τον συμπολίτη σου με τον οποίο αγωνίζεσαι από κοινού, αλλά τελικά γίνεται φίδι στον κόρφο μας; Ολοι αυτοί πληρώνονται από διάφορα κέντρα», ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατικών Σωματείων.

«Βαποράκια» του τουρκικού εθνικισμού: «Οι θιασώτες της άποψης μεταβάλλονται οι ίδιοι σε “βαποράκια” του εθνικισμού του “άλλου” -εν προκειμένω του τουρκικού-, τον οποίο εξαγνίζουν στις χειρότερες πτυχές του. Συμπεριφέρονται ως κοινοί “ταλιμπανιστές” του φονταμενταλισμού της νεωτερικότητας, αντί ως εκ της θέσεώς τους να διδάσκουν την ελευθερία» ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι προδότες και ανεπιστήμονες: «Οσοι διακινούν απόψεις όπως και αυτές του κ. Ηρακλείδη είναι ανεπιστήμονες. Ολα αυτά είναι μέσα στην ευρύτερη πολιτική που θέλει να φέρει την καταπληγωμένη και Είναι προδότες και ανεπιστήμονες καταπροδομένη Ελλάδα από συμμάχους και παιδιά της υπόλογη σε ένα διεθνές δικαστήριο με δικαστές τους θύτες της Ελλάδας. Ο δρόμος που άνοιξαν ο Νενέκος, ο Εφιάλτης, ο πρωθυπουργός της Κατοχής και οι συνεργάτες του έχει πολλούς σήμερα περιπατητές. Είναι προδότες». ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ ιστορικός.

Και υπέρ των Σκοπίων ως “Μακεδονίας”

Από το Πρώτο Θέμα, 5 Απριλίου 2009:

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος -όπως έγραψε το «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής- μιλά για εθνοκάθαρση των Τούρκων από τους Ελληνες το 1919 και δηλώνει ότι ντρέπεται που είναι Ελληνας, έχει επιτύχει και την έγκριση διατριβής για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προς χρηματοδότηση με 50.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας!

Ο άνθρωπος που αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο για να διδάσκει τα παιδιά μας, ο υποστηρικτής του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού -μέσω του οποίου η συγγραφέας του κυρία Μαρία Ρεπούση μάθαινε στα Ελληνόπουλα ότι η Σφαγή της Σμύρνης δεν ήταν παρά συνωστισμός των Ελλήνων στην προβλήτα της πόλης- θα επιδοτηθεί για εργασία που ουσιαστικά υιοθετεί την προπαγάνδα των Σκοπίων!

Συγκεκριμένα, έχει υποβάλει στην Επιτροπή Ελέγχου του πανεπιστημίου διδακτορική διατριβή φοιτήτριάς του με τίτλο «Οι εθνοτικές διενέξεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ώστε να ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» στο οποίο συμμετέχει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα, η επιτροπή δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στον τίτλο της διατριβής και ενέκρινε το προκλητικά ανθελληνικό πόνημα σχεδόν παμψηφεί.

Ο ίδιος ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν δική του έμπνευση και όχι της φοιτήτριάς του.

Η δε χρηματοδότηση συνίσταται σε 4.000 ευρώ για τον καθηγητή και 1.250 ευρώ μηνιαίως επί τριετία για τη φοιτήτρια.

Μάλιστα, ο κ. Ηρακλείδης βρήκε συμπαραστάτη τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Παντείου κ. Στέφανο Παπαγεωργίου.

«Οπως περνάνε διδακτορικά που στον τίτλο τους περιέχουν τον όρο “Δημοκρατία των Σκοπίων”, με τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον όρο “Δημοκρατία της Μακεδονίας”», ομολόγησε κυνικά ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι η επιστημονική του άποψη, δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κάποιος ή να διαφωνεί, δεν υπάρχει μία άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος για το έθνος».

Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής του τμήματος είναι επίσης υπέρμαχος της κυρίας Ρεπούση, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο διοργάνωσε και συντόνισε την περίφημη ημερίδα για δήθεν μειονοτικό ζήτημα Τσάμηδων στην Ελλάδα («ΘΕΜΑ», 2/3/2008). Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί σε αμφιθέατρο του Παντείου, με το κοινό να αποδοκιμάζει έντονα τους οργανωτές. Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Παπαγεωργίου -όπως επισημαίνει ο συνάδελφός του στο Πάντειο κ. Νεοκλής Σαρρής- έχει γράψει μελέτη όπου ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι δεν είναι Ελληνες και ότι αναγκάστηκαν να δηλώσουν Ελληνες το 1912!

Κι εάν αυτά, τα δημοσιεύματα, δεν είναι αρκετά, μπορούμε να συνεχίσουμε γεμίζοντας το διαδίκτυο με χιλιάδες λέξεις για τη δράση του Αλέξη Ηρακλείδη, που σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 φιλοξενήθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών για να υπερασπιστεί τις τουρκικές επιδιώξεις στο Κυπριακό.

Η Ελλάδα του 2017 δεν έχει τις “ανοχές” της Ελλάδας του 2004 ή του 2009. Η Ελλάδα του 2017 είναι μια βαθιά οργισμένη χώρα. Ας το έχουν καλά υπόψιν τους όλοι αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πλήρης στήριξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον Ταμασού Ησαΐα – Καταπέλτης για τους επίορκους μοναχούς της μονής Αββακούμ

Ο Κούρδος «τουρκεμένος» Χακάν Φιντάν ζήτησε ξεδιάντροπα συνεκμετάλλευση του Αιγαίου – Του «άνοιξε την όρεξη» ο φοβικός «γαμπρός» Γεραπετρίτης

Η Κύπρος στο ΝΑΤΟ ως «νέα Σούδα»;

Προκαλεί ο Φιντάν με τα περί «τουρκικής μειονότητας» – Η ελληνική απάντηση

Αποθρασύνθηκε ο Φιντάν μετά τη συνάντηση με Γεραπετρίτη: Θέτει εκ νέου θέμα «”τουρκικής” μειονότητας στη Θράκη» και ζητά από την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...