Είναι απαράδεκτο σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός της χώρας να προσπαθεί να εκβιάσει και να φοβίσει το λαό για να παραμείνει στην εξουσία.
Γιατί ωμός εκβιασμός και απροκάλυπτη τρομοκρατία είναι να απευθύνεσαι στους πολίτες και να ισχυρίζεσαι ότι η αντιπολίτευση ονειρεύεται “αποσταθεροποίηση”. Εάν η εναλλαγή στη διακυβέρνηση κύριε Σαμαρά σημαίνει “αποσταθεροποίηση”, τότε γιατί δεν μας κάνετε μια χούντα, να σας έχουμε ισόβιο “δικτάτορα” για να μας “σταθεροποιήσετε”;
Ειδικά δε, μετά τις αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν στις Κάννες, αυτό που όλοι κατανοούμε, με την κοινή μας λογική, είναι ότι μέχρι στιγμής αποδεδειγμένα, οι μόνοι που έχουν αποσταθεροποιήσει τη χώρα είστε εσείς, οι συγκυβερνήτες, που κανονίζετε το ποιος και πώς θα κυβερνά τον τόπο με τον ξένο παράγοντα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τον κυρίαρχο λαό. Πράγματι, όταν δεν εκφράζεται σε μια δημοκρατία η λαϊκή βούληση, αυτό είναι αποσταθεροποίηση, κι όχι εάν οι πολίτες αποφασίσουν, έχουν αυτό το δικαίωμα σε μια δημοκρατία, να σας απολύσουν και να σας στείλουν σπίτι σας.
Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει να ματαιώσουμε τα σχέδια εκείνων των δυνάμεων που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα και θέλουν να μας επιστρέψουν στην κρίση αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, υπογραμμίζοντας πως η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση, είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα.
Ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως τέσσερα πράγματα οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι στην Ελλάδα σήμερα: Πρώτον, πού ήμασταν μέχρι χθες… Δεύτερον, πού πηγαίνουμε από εδώ και στο εξής… Τρίτον, σε ποιο ακριβώς σημείο βρισκόμαστε τώρα. Και, τέταρτον, ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε αυτή την ώρα. Ας μην ανησυχεί ο πρωθυπουργός, μετά τα όσα πληροφορηθήκαμε για τις Κάννες έχουμε όλοι καταλάβει που ήμασταν και που μας πηγαίνετε…
Σε ό,τι αφορά το πρώτο, γράφει ο πρωθυπουργός, τελειώσαμε μια πολύ δύσκολη και οδυνηρή περίοδο: της κρίσης και των Μνημονίων (αυτό δεν μας έχει πει σε ποια εικονική πραγματικότητα το βιώνει), ξεπεράσαμε την κρίση ελλειμμάτων, βγάζουμε πρωτογενή πλεονάσματα καλύπτουμε όλες τις ανάγκες μας και δανειζόμαστε ακόμα μόνο για μέρος των τόκων που πληρώνουμε, και στο τέλος της επόμενης χρονιάς, θα καλύπτουμε μόνοι μας και τους τόκους! Εδώ υπάρχει λογική ένσταση: Εάν έχεις πλεόνασμα δεν έχεις ανάγκη να δανείζεσαι! Αποφασίστε, επιτέλους! Έχουμε ή δεν έχουμε πλεόνασμα; Γιατί εάν από του χρόνου θα καλύπτουμε μόνοι μας τους τόκους, αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου θα έχουμε πλεόνασμα! Απλή αριθμητική όλοι ξέρουμε…
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο –το πού πάμε από εδώ και στο εξής– η ανάπτυξη που ξεκινάει θα μας επιτρέψει πολύ σύντομα να καλύψουμε όλες τις απώλειες των τελευταίων ετών σε βιοτικό επίπεδο, γράφει ο πρωθυπουργός. Το πολύ σύντομα, βεβαίως, είναι σχετικό, αφού όπως έχει πει αυτό το σύντομα θα έλθει το 2020. Δηλαδή ακόμα έξι χρόνια δυστυχίας, στα ήδη 7 χρόνια ύφεσης, σύνολο 13 χρόνια εξαθλίωσης!
Σε ό,τι αφορά το τρίτο ερώτημα: Πού βρισκόμαστε σήμερα; Είμαστε στο σημείο που η χώρα στέκεται ξανά στα πόδια της. Έχουμε αποκαταστήσει τις εσωτερικές ισορροπίες μας και την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Έχουμε διαψεύσει όλες τις «Κασσάνδρες» που προεξοφλούσαν την καταστροφή μας. Και η Ελλάδα ετοιμάζεται να τρέξει, να παραγάγει εισόδημα, ευημερία, να αποκαταστήσει πλήρως την κοινωνική συνοχή της και να πολλαπλασιάσει την ισχύ της, υπογραμμίζει ο Σαμαράς. Είδατε εσείς, αναγνώστες μας, κάποια ανάπτυξη; Είδατε πουθενά επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα; Είδατε αυτή η κυβέρνηση να επενδύει στις παραγωγικές δυνάμεις των Ελλήνων; Μόνο για ξεπουλήματα μας μιλάνε και αέρα κοπανιστό…
Όσον αφορά την τέταρτη επισήμανση, τον μεγάλο κίνδυνο, κι εδώ ο πρωθυπουργός αρχίζει να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό, αυτός συνδέεται με την επιστροφή «πίσω στην κρίση από την οποία ξεφύγαμε. Να ξαναπέσουμε στο τέλμα από το οποίο μόλις και με τόσους κόπους ξεκολλήσαμε… Δυστυχώς, υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα! Και θέλουν να μας επιστρέψουν στην κρίση… Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ματαιώσουν τη μέχρι τώρα πορεία μας. Δεν τα κατάφεραν! Έδωσαν μάχη να διατηρηθούν στην Ελλάδα όλα εκείνα που έχουν απορριφθεί εδώ και χρόνια σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες της Ευρώπης. Και πέραν αυτής… Όμως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την κρίση!»
Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε τίποτε απ’ όλα αυτά: «Μην ακούτε, μπλόφα ήταν», μονολογούν και σήμερα… Τίποτε δεν έμαθαν στο μεταξύ. Και με τα ίδια μυαλά, σήμερα, προσπαθούν να επαναφέρουν τη χώρα στον ίδιο κίνδυνο που με τόσους κόπους και τόσες θυσίες αποτρέψαμε… Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική. Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία. Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη, αναφέρει κ Σαμαράς.
Αλλά αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα! Δεν γίναμε Αργεντινή, όπως ήθελαν κάποιοι: Δεν είδαμε τις πόλεις μας να καίγονται (εδώ έχει ασθενή μνήμη, είδαμε τις πόλεις μας να καίγονται). Δεν βουλιάξαμε σε πληθωριστικό νόμισμα (έχουμε το ευρώ ως νόμισμα, άλλο θέμα φυσικά που δεν έχουμε ευρώ στις τσέπες μας. Έχουν ευρώ στις τσέπες τους όμως οι Ολιγάρχες). Δεν είδαμε τις τράπεζες να κλείνουν και τις καταθέσεις να εξανεμίζονται μέσα σε ένα βράδυ (παραμύθια της Χαλιμάς, οι τράπεζες σώθηκαν με πάνω από 200 δισ. που τα χρεώθηκε ο ελληνικός λαός. Ας έκλειναν οι τράπεζες κι ας δίνατε αυτά τα 200 δισ. στους πολίτες κύριε Σαμαρά. Δεν είναι απαραίτητο όταν κλείνει μια τράπεζα να χάνονται και οι καταθέσεις). Και το σημαντικότερο: Ήδη μέσα σε δύο χρόνια σταθεροποιήσαμε την οικονομία και την κοινωνία (επειδή πιάσαμε πάτο και δεν έχει παρακάτω), ενώ η Αργεντινή –δώδεκα χρόνια μετά– ακόμα φλέγεται… Και σε λίγα χρόνια θα έχουμε ανακτήσει όσα χάθηκαν μέσα στην κρίση (σε πόσα χρόνια είπαμε; Σε ακόμα έξι; Ποιος αντέχει ακόμα έξι χρόνια;). Ενώ στην Αργεντινή, 12 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, εξακολουθεί η φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας… Αυτό αποτρέψαμε! (σε ποιο κόσμο ζει, αλήθεια, με 2 εκατομμύρια ανέργους δεν έχει φτωχοποιηθεί η κοινωνία; Κρίνει από την Κηφισιά που ζει;) Και κάποιοι θέλουν να μας επιστρέψουν πάλι στον ίδιο κίνδυνο, στον ίδιο εφιάλτη. Στον ίδιο παρονομαστή της μιζέριας… Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε, καταλήγει ηρωικά!
Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους… Η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση. Είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα. Δεν θα τους περάσει! Ούτε αυτή τη φορά… καταλήγει το άρθρο του κ. Σαμαρά.