Οι επαναστάσεις του Σόρος δεν είναι πλέον πορτοκαλί. Είναι… ροζ. Και είναι πάντα για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ποτέ για τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτό συγκρατείστε το ως πληροφορία.
Φορώντας τα ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας, τα λεγόμενα «pussyhat», (διακωμοδώντας με αυτή τη γελοιότητα οι φιλελέδες διαδηλωτές τους κόκκινους σκούφους της Γαλλικής Επανάστασης και σύμβολα της δημοκρατίας), χιλιάδες απολιτίκ νεοφιλελέ διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους γυναίκες, συμμετείχαν σήμερα στις ΗΠΑ στις «πορείες των γυναικών» που οργανώθηκαν υπέρ της προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και κατά του νέου προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τραμπ.
Ο κόκκινος φρυγικός σκούφος, σύμβολο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, εισήχθη στη νεότερη εποχή με τη Γαλλική Επανάσταση. Τον φορούσαν οι Ιακωβίνοι, οι πρώτοι αριστεροί και πατέρες του σοσιαλισμού, ως σύμβολο ελευθερίας. Στην αρχαία Ρώμη οι δούλοι που απελευθερώνονταν φορούσαν έναν φρυγικό σκούφο. Σήμερα ο φρυγικός σκούφος “φοριέται” σε αγάλματα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας ενώ στολίζει τις σφραγίδες πολλών εθνών, όπως των ΗΠΑ και της Γαλλίας, που γεννήθηκαν μέσα από τις επαναστάσεις του Διαφωτισμού. Αυτό το ιερό σύμβολο της Δημοκρατίας εξευτέλισε ο Τζορτζ Σόρος με τις γατούλες του.
Δεν γνωρίζουμε ποιος τους είπε ότι οι γυναίκες της Δύσης θα χάσουν τα δικαιώματά τους, αλλά εάν ο κόσμος σκεφτόταν θα ήταν και καλύτερες οι κοινωνίες μας.
Οι κινητοποιήσεις, η ιδέα για τις οποίες γεννήθηκε από ένα κάλεσμα που απηύθυνε υποτίθεται στο Facebook μια γιαγιά, η Τερέζα Σουκ, οργανώθηκαν μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το “παραμύθι”.
Τώρα, πώς μια “γιαγιά” κατάφερε να κινητοποιήσει χιλιάδες διαδηλωτές στον πλανήτη από μόνη της, είναι τόσο ανόητο να λέγεται όσο και να συζητιέται. Προφανώς και τα “τρολ” του Σόρος ανέλαβαν το στήσιμο και τις κινητοποιήσεις, μαζί με τα υπόλοιπα μισθοδοτούμενα του “φιλάνθρωπου” κερδοσκόπου και τα δίκτυα ΜΚΟ του και άλλων περιθωριακών οργανώσεων.
Στην Ουάσιγκτον λέγεται ότι 275.000 άνθρωποι πήραν το Μετρό νωρίς το μεσημέρι, ήτοι 50% περισσότεροι σε σύγκριση με εκείνους που επέλεξαν αυτό το Μέσο για να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ μια ημέρα πριν, την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών WMATA.
Βεβαίως πολλοί δεν κατέβηκαν στην ορκωμοσία Τραμπ φοβούμενοι τα επεισόδια και τους μπαχαλάκηδες που τα έσπαγαν, κάτι που δεν συνέβη σήμερα.
Μεταξύ των διαδηλωτών με τα ροζ σκουφάκια βρισκόταν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, επίσης γνωστός φιλάνθρωπος και αυτός.
Κινητοποιήσεις έλαβαν επίσης χώρα στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, το Ντένβερ και το Λος Άντζελες.
Στο Σικάγο, τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Κινητοποιήσεις και στην Ευρώπη
Στο Λονδίνο οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Τραφάλγκαρ με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη τα μαγαζάκια του Σόρος δεν κατάφεραν σπουδαία πράγματα
Στο Παρίσι της μπουρδολογίας (καμία σχέση με το Παρίσι του Διαφωτισμού ή της Κομμούνας) περίπου 7.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τροκαντερό, πολλοί εξ αυτών κρατώντας σημαίες των ΗΠΑ.
«Ο Τραμπ, ο ηγέτης του ψέματος» έγραφε επίσης ένα πλακάτ σε μια άλλη διαδήλωση στη Γαλλία, στη Μασσαλία.
Στο Άμστερνταμ, 4.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία μπροστά από το αμερικανικό προξενείο, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «ξαναδώστε στην Αμερική τη λογική της» σε μια αναφορά στο σύνθημα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ «ξαναδώστε στην Αμερική το μεγαλείο της».
Στη Γενεύη, περίπου 2.500 γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας αψήφησαν την παγωνιά για να φωνάξουν συνθήματα όπως «γέφυρες κι όχι τείχη» ή «η αντίσταση είναι καθήκον όταν η αδικία γίνεται νόμος».
Περίπου 700 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Βερολίνου στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Στη Ρώμη 400 έως 500 άνθρωποι διαδήλωσαν και στη Βαρκελώνη τουλάχιστον 700. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «δεν είναι ο πρόεδρός μου», προφανώς αφού είναι πρόεδρος άλλης χώρας.
«Ο Τραμπ είναι ντροπή για την Αμερική», «όχι στη βία κατά των γυναικών» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονταν στους δρόμους της Λισαβόνας.
Στην Πράγα, ο νεαρός τραγουδιστής Άνταμ Μισικ, είδωλο των εφήβων της Τσεχίας, ερμήνευσε το τραγούδι των Μπιτλς «Let It Be» με τη συνοδεία των περίπου 300 συγκεντρωμένων.
Ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε με 20 εκ. δολάρια τη Χίλαρι Κλίντον και έχασε 1 δισ. δολάρια που στοιχημάτισε για την εκλογή της.