Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασπίδα του Ευφράτη: Εγκατέλειψαν τον Ερντογάν πολλοί “αντάρτες” – Του έμεινε η Αλ Κάιντα

Ασπίδα του Ευφράτη: Εγκατέλειψαν τον Ερντογάν πολλοί “αντάρτες” – Του έμεινε η Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ομάδες ενόπλων ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που συμμετείχαν αρχικά στην επιχείριση “Ασπίδα του Ευφράτη”, δηλαδή στην τουρκική εισβολή στη Συρία με στόχο την “απελευθέρωση” της πόλης Τζαραμπλούς από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μόλις πληροφορήθηκαν τις δηλώσεις Ερντογάν και Γιλντιρίμ το πρωί της Τετάρτης, ότι ο πραγματικός στόχος της εκστρατείας δεν είναι η απελευθέρωση της Τζαραμπλούς, η οποία τελικά παραδόθηκε αμαχητί (για την ακρίβεια εγκαταλείφθηκε), αλλά οι Κούρδοι του YPG, αποχώρησαν από την εισβολή.

Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την επίθεση στην Τζαραμπλούς το ξημερώματα της Τετάρτης και όλοι γνώριζαν ότι η Τζαραμπλούς ήταν ο στόχος.

Όταν όμως ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσαν ότι στόχος τους είναι και οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας, τότε πολλοί που ανήκουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) αποχώρησαν από την επιχείριση.

Αυτοί που έμειναν να μάχονται μαζί με τους Τούρκους εισβολείς στη Συρία είναι η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ, που αποτελείται από Τουρκμένους της Συρίας, η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, δηλαδή η πρώην Αλ Νούσρα – βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, η Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία και η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, τζιχαντιστική οργάνωση που τη μάθαμε όλοι μας όταν αποκεφάλισε τον προηγούμενο μήνα ένα παιδί από την Παλαιστίνη.

Όλους αυτούς ο Ερντογάν τους έχει ντύσει με τουρκικές στολές, τους έχει δώσει ολοκαίνουργιες αρβύλες και όπλα, και τους έχει και πολεμάνε μαζί με Τούρκους φαντάρους και Τούρκους καταδρομείς.

Δηλαδή, οι υποτιθέμενοι “αντάρτες” που απέμειναν μαζί με τους Τούρκους στη Συρία, είναι οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα. Στην επιχείριση συμμετέχουν, μαζί με τους Τουρκμένους, και πολλοί Τούρκοι ακροδεξιοί της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι.

*Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο Twitter, και έχει γίνει viral, είναι ένας Τούρκος Γκρίζος Λύκος που συμμετέχει στην εισβολή στη Συρία. Όπως μπορείτε να δείτε, σχηματίζει με τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων (το κεφάλι του Λύκου), ενώ ποζάρει μπροστά σε ένα σύνθημα που “υπογράφεται” με την τουρκική σημαία και τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλαδή τέσσερα δάχτυλα ανοιχτά και ο αντίχειρας κλειστός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της μάχης εδώ: Ασπίδα του Ευφράτη – Στρατιωτική Επιχείριση

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πίσω από τις «κλειστές πόρτες»: Ποιος κάνει λόμπι και ποιος χάνει έδαφος;

Η τουρκική «Milliyet» κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για «Λόμπι κατά της Τουρκίας πίσω από κλειστές πόρτες!»

Ο κουτοπόνηρος Κούρδος γενίτσαρος Χακάν Φιντάν της Τουρκίας τρέμει το Ισραήλ και παριστάνει το… ταπεινό χαμομηλάκι

Δούρου: «Εθνικά επικίνδυνη» η εμμονή των συναντήσεων Γεραπετρίτη-Φιντάν «με άγνωστη ατζέντα»

Γκιντεόν Σαάρ: Το Ισραήλ έτοιμο να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα «αύριο» – Η Γαλλία «πολύτιμος σύμμαχος» – Τουρκική υστερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr