Δεν αμφισβητεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομίας της Bundestag για το περιστατικό προσβολής Έλληνα φωτορεπόρτερ, ωστόσο, ο ίδιος δεν αντελήφθη κάτι αλλά ενημερώθηκε αργότερα από τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα ότι υπήρχε «μία σχετική φήμη», δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Bild am Sonntag.
Από την πλευρά του ο κ. Ραμσάουερ δίνει συνέχεια στο θέμα, δηλώνοντας προς την εφημερίδα ότι «ο φωτογράφος έφθασε καθυστερημένος, σπρώχθηκε προς τα εμπρός και με αυτόν τον τρόπο με χτύπησε δυνατά στα πλευρά. Ως πρώην τερματοφύλακας, μπορώ να αντέξω πολλά. Ο ισχυρισμός ότι έσπρωξα ή προσέβαλα έναν φωτογράφο είναι ψευδής».
Σύμφωνα πάντως με δήλωση του φωτογράφου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο κ. Ράμσάουερ όχι μόνο τον προσέβαλε, αλλά «επανέλαβε τις ύβρεις του και στα αγγλικά».
Ο φωτογράφος ωστόσο τονίζει ότι για τον ίδιο το θέμα έχει λήξει, καθώς πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και Γερμανοί, αλλά όχι ο κ. Ραμσάουερ, του ζήτησαν συγγνώμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ούτε ο Γερμανός πρέσβης ούτε οι συνεργάτες του ζήτησαν συγγνώμη από τον φωτογράφο, διότι δεν υπάρχουν μάρτυρες για την προσβολή.
«Εδώ πρόκειται για μια περίπτωση μαρτυρίας εναντίον μαρτυρίας», δήλωσε στην Bild am Sonntag υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση το περιστατικό είναι κάτι περισσότερο από ατυχές.
Ο Πίτερ Ραμσάουερ αποκαλείται στη χώρα του και “ποιμένας της γερμανικής γλώσσας”, αφού έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την απομάκρυνση των αγγλικών λέξεων από τη γερμανική καθομιλουμένη. Να σημειωθεί εδώ ότι οι Άγγλοι (ως Αγγλοσάξωνες) είναι επίσης γερμανικό φύλο.