Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,
Μια πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση στην Εσθονία, στην οποία συμμετείχαν και δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52, τα οποία πέταξαν μόλις 30 χλμ μακριά από τα ρωσικά σύνορα, προκάλεσαν θυμό στη Μόσχα, η οποία μέσω του ρωσικού Sputnik στέλνει μήνυμα ότι “δεν ήταν η πιο σοφή κίνηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παρούσα κατάσταση”.
Η ηγεσία του ΝΑΤΟ, γράφει το Sputnik, έχει προβληματιστεί από τις προσπάθειες του Βερολίνου να αποφύγει τις δεσμεύσεις του απέναντι στη συμμαχία, ύστερα μάλιστα από τις εκκλήσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, για να υπερκεραστούν τα προβλήματα με τη Ρωσία.
Παράλληλα, η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας κατά 7.000 στρατιώτες όπως και να αγοραστούν περισσότερα τανκ και ελικόπτερα για τον στρατό, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.
“Είναι ένα σημάδι ότι η Γερμανία σκοπεύει να παίξει μεγαλύτερο στρατιωτικό ρόλο στο μέλλον”, λέει το Focus.
Ήδη έγκυροι αναλυτές διακρίνουν μια προσπάθεια της Γερμανίας να κρατήσει μια “ισορροπία” μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας, να αποκτήσει μια πιο “ανεξάρτητη” εξωτερική πολιτική και επίσημα πλέον, ενώ το Βερολίνο παρακολουθείται “από κοντά” για να εξακριβωθεί εάν ακολουθεί τα βήματα του Αδόλφου Χίτλερ, που είχε υπογράψει συμμαχία με τη Σοβιετική Ένωση και σταδιακά αύξησε τον στρατό του, πριν τινάξει την Ευρώπη στον αέρα.
“Ίσως ακούγονται τραβηγμένες αυτές οι υποθέσεις”, λέει διπλωματική πηγή στο TRIBUNE “αλλά”, συμπληρώνει, “ποιος περίμενε μέχρι προχθές ότι η Βρετανία θα ψήφιζε υπέρ του BREXIT. Οι βεβαιότητες κάποιων δεν υπάρχουν πλέον”.
Υπενθυμίζουμε ότι η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος:
«Ακόμη και αν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς για μας, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης ήταν μια ιδέα ειρήνης. Βλέπουμε όλοι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε αναταραχή. Η ειρήνη που έχουμε στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι αυτονόητη».