Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί “παππούδες και εγγόνια” λόγω λειψανδρίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί “παππούδες και εγγόνια” λόγω λειψανδρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί ηλικιωμένους άνδρες και ανήλικα αγόρια κάτω των 15 ετών.

Ο λόγος που στρατολογεί “παππούδες” και “εγγόνια”, είναι ότι του τελειώνουν οι τζιχαντιστές και δίνει όπλα σε όποιον βρίσκει ή σε όποιον προθυμοποιείται.

Σε φωτογραφίες που ανάρτησε πρόσφατα η τρομοκρατική οργάνωση στο διαδίκτυο, με τζιχαντιστές που ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευση, βλέπουμε άνδρες με άσπρα γένια και μαζί τους παιδιά.

Οι συγκεκριμένες εικόνες έγινε γνωστό ότι τραβήχτηκαν σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης κοντά στη Δαμασκό, στην πρωτεύουσα της Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει περίπου 25.000 άνδρες τα τελευταία δύο χρόνια από αεροπορικές επιδρομές και στις μάχες που ηττήθηκε σε πόλεις κλειδιά.

Μια σημαντική δύναμη ανδρών, οι ξένοι εθελοντές τζιχαντιστές, που κατά χιλιάδες έσπευσαν πριν δύο χρόνια να ενταχθούν στην οργάνωση για να πολεμήσουν για τον τζιχάντ και την ισλαμική επανάσταση, τώρα ψάχνουν να βρουν τρόπο να λιποτακτήσουν, να γυρίσουν στις πατρίδες τους.

Εκατοντάδες ξένοι τζιχαντιστές έχουν συλληφθεί ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος ως ένοχοι εσχάτης προδοσίας.

Τους τελευταίους μήνες οι απώλειες των τζιχαντιστών του ISIS έχουν ανέβει κατακόρυφα. Χάνουν συνολικά σε Συρία και Ιράκ περίπου 2.500 άνδρες κάθε μήνα.

Το Ισλαμικό Κράτος επίσης έχει χάσει το 40% των εδαφών που έλεγχε στο Ιράκ πριν ένα χρόνο και το 10% από τα συνολικά εδάφη που κατείχε πριν ένα χρόνο στη Συρία.

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να γνωρίζει την πραγματική δύναμη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι εκτιμήσεις ποικίλουν, κάποιοι μιλάνε για 30.000 άνδρες συνολικά σε Ιράκ και Συρία, άλλοι ανεβάζουν τη δύναμή του στους 100.000 ενόπλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ σκότωσε όλη την ηγεσία της Χεζμπολάχ

Ανασύρθηκε άθικτο το πτώμα του Νασράλα – Τώρα οι «ψεκ» θα λένε ότι… αγιοποιήθηκε

Ιρανός πράκτορας πρόδωσε τον Νασράλα στους Ισραηλινούς και τον βομβάρδισαν

Ο γενίτσαρος Φιντάν θρηνεί για τον «αναντικατάστατο» Νασράλα

«Ιστορική καμπή που θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή η εξόντωση του Νασράλα», δήλωσε ο Νετανιάχου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr