Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στην Καμπούλ με λουτρό αίματος δίπλα στις πρεσβείες (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ, όπου στεγάζονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια αλλά και πρεσβείες ξένων χωρών, όπως των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 200 τραυματίες και «αρκετοί νεκροί» είναι ο πρώτος απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ.

Μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, συγκαταλέγονται και στρατιώτες των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι για κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των νεκρών, τις επόμενες ώρες.

Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, όπου στεγάζονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια αλλά και πρεσβείες ξένων χωρών, όπως των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της χώρας, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «αρκετούς νεκρούς και τραυματίες» και καταδίκασε την επίθεση, η οποία – σύμφωνα με τον ίδιο – στόχευε τα κεντρικά κυβερνητικά γραφεία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί. Η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιώνεται και από την τοπική αστυνομία.

Σημειώνεται ότι εκτός των υπουργείων και της αμερικανικής πρεσβείας, στην περιοχή εδρεύει και το ΝΑΤΟ.

Οι αρχές εικάζουν ότι πίσω από την έκρηξη κρύβονται οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις στην Καμπούλ.

Τόσο η αμερικανική πρεσβεία όσο και το ΝΑΤΟ εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία διαβεβαιώνουν ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στις κτηριακές τους εγκαταστάσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεωπολιτική Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Γαλλίας, Κύπρου, Λιβάνου – Ανατ. Μεσόγειος και Μέση Ανατολή – Τι είπαν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης

Το Τάγμα AHEPA παροτρύνει τον Υπ. Εξωτερικών Ρούμπιο να αντιταχθεί στην πώληση F-35 στην Τουρκία

Στην Αλβανία η νεο-οθωμανική προπαγάνδα του «ALSAR» ήπια τουρκεύει την Ήπειρο

Η κατοχική Τουρκία χτίζει νέες βάσεις στη βόρεια Συρία

Παραιτήθηκε η Κεντρική Τραπεζίτης της Συρίας – Χάος με τα οικονομικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr