Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία ο Αναστασιάδης με πρόσκληση Μπαν Κι Μουν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κύπριος Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα μεταβεί στην Τουρκία στις 23-24 Μαΐου για να συμμετάσχει σε συνέδριο, κατόπιν πρόσκλησης του γ.γ. του ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του 53ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς αν θα επισκεφθεί την Τουρκία για να συμμετάσχει σε συνέδριο του ΟΗΕ και αν θα επιδιώξει επαφές με Τούρκους αξιωματούχους, είπε ότι «στις 23 με 24 Μαΐου πραγματοποιείται παγκόσμιο φόρουμ, κατόπιν προσκλήσεως του γ.γ. του ΟΗΕ, για τη φτώχια. Βεβαίως θα συμμετάσχω. Το εάν και κατά πόσο θα επιζητήσω συνάντηση με Τούρκους αξιωματούχους αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του συνεδρίου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σε μία περίοδο στις διαπραγματεύσεις όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα θα ήταν καλό να ακούσουμε πώς τοποθετείται η Τουρκία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έχω πει κατ’ επανάληψη πού βρισκόμαστε: Σε ένα στάδιο που παρατηρείται πρόοδος, αλλά ταυτόχρονα που αντιμετωπίζουμε και προβλήματα. Δεν νομίζω ότι η επανάληψη κάθε μέρα των δεδομένων αυτών υποβοηθά σε οτιδήποτε. Προτιμότερο είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και την εμμονή μας σε θέσεις αρχών, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος. Αν υπάρξει βεβαίως πρόοδος θα πρέπει έμπρακτα και η άλλη πλευρά και η Τουρκία κατά κύριο λόγο, να επιδείξουν καλή θέληση».

Σε τοποθέτηση ότι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας ισχυρίζεται ότι υπήρξε αλληλοκατανόηση για να μην πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ουδέποτε επέτρεψα να τεθεί το θέμα ενάσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, πολύ περισσότερο του θέματος των υδρογονανθράκων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι χτύπησαν με πυραύλους και drones ουκρανικά λιμάνια στην Οδησσό

Βραβείο θάρρους στην Ουζάι Μπουλούτ: Μια φωνή κατά της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Έρχεται ιστορική έκδοση για τον ηρωικό δημοσιογράφο του Πόντου, Νίκο Καπετανίδη

Νέα σύλληψη Τούρκου μαφιόζου στη Θεσσαλονίκη – Μπήκε στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr