Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστρέφουν οι Θεσμοί – Ξεκινά η συζήτηση για την “Ιθάκη” του χρέους

Επιστρέφουν οι Θεσμοί – Ξεκινά η συζήτηση για την “Ιθάκη” του χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις Βρυξέλλες λαμβάνονται αποφάσεις την Δευτέρα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας, καθώς πραγματοποιούνται τόσο η Σύνοδος Κορυφής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όσο και το Eurogroup που θα αποφασίσει για την τύχη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Καθημερινής» οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την Τρίτη και θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση από Τετάρτη.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τα μέλη του Eurogroup να προετοιμαστούν για έναρξη των συζητήσεων για το χρέος τον Απρίλιο.

Αν και το θέμα της αξιολόγησης συζητήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, όλοι περιμένουν το Eurogroup να λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Οι διαφορές μεταξύ των θεσμών και μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας είναι δεδομένες.

Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να αποφασίσει το Eurogroup το εάν και κυρίως το πότε θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Ελλάδα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό η επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Πάντως, στελέχη με γνώση των συζητήσεων των τελευταίων ημερών υποστηρίζουν ότι εφόσον επιστρέψει στην Αθήνα η αποστολή των δανειστών, τότε θα παραμείνει έως ότου καταλήξει σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση ή τουλάχιστον να φθάσει πολύ κοντά σε συμφωνία.

Όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη, έχει γίνει αντιληπτό από όλες τις πλευρές ότι ο έλεγχος θα πρέπει να κλείσει γρήγορα για να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η πραγματική οικονομία.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έχουν γεφυρωθεί κι όλες οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Αντιθέτως, αυτό που θα επιδιωχθεί στις από κοντά διαπραγματεύσεις είναι να γεφυρωθούν όλες αυτές οι διαφορές, όσο πιο γρήγορα μπορεί να συμβεί αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Καμπανάκι» από τη Meta και άλλες 30 επιχειρήσεις στην ΕΕ – Ζητούν αποσαφήνιση των κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Ρωσία απειλεί πολύ σοβαρά τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Η σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Στον Απόστολο Τζιτζικώστα το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού

Οι Γερμανοί «έκλεισαν» τα σύνορα αλλά δεν έχουν αρκετούς αστυνομικούς να τα φυλάξουν – Τους «τρολάρουν» Όρμπαν και Βίλντερς

Σε ισχύ οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας κατά της παράτυπης μετανάστευσης – Τι σημαίνει για τη Συνθήκη Σένγκεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ο νεο-οθωμανισμός θέλει να συγκροτήσει πανισλαμικό και παναραβικό τζιχάντ κατά του Ισραήλ
Ανάλυση ΣΕΘ ΦΡΑΝΤΖΜΑΝ στην Jerusalem Post Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ...