ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Συρία, Τουρκία,

















































Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάθεση - παρωδία του «Φραπέ» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: 15 συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις - Στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος
ΕΕ: Αποφάσισε επ' αόριστον «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 210 δισ. ευρώ -Αντιδράσεις από 4 χώρες-μέλη
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησε το πρόγραμμα, οι προθεσμίες αγοράς
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες - «Όχι» στο κάλεσμα Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το τι διαθέσεις έχει η Τουρκία για το Αιγαίο είναι σαφές κι αν δεν είναι θα γίνει σίγουρα καθώς η Άγκυρα προχώρησε σε μια νέα πρόκληση αυτή τη φορά κατά των Γερμανών και δεν θα είναι η τελευταία…
Οι τουρκικές Αρχές, όπως μετέδωσε το Mega, αρνήθηκαν να δώσουν διπλωματική άδεια στη Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ώστε να μεταβεί με το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Βόννη» (Bohn) στα τουρκικά παράλια και να δει η ίδια την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα παραχώρησε τη διπλωματική άδεια που χρειαζόταν, ωστόσο η Άγκυρα αρνήθηκε να δώσει την αντίστοιχη.
Την ίδια στιγμή η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν έχει καν ξεκινήσει καθώς τέσσερα από τα έξι σκάφη μπορεί να έχουν φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο δεν έχουν αναλάβει καμία δράση και παραμένουν σε διεθνή ύδατα.
Το πλοίο Bohn βρίσκεται μεταξύ Λέσβου και Χίου, η φρεγάτα Σαλαμίς νότια της Ικαρίας, το Barbaros βόρεια της Καρπάθου και η καναδική φρεγάτα Federico μεταξύ Χίου και Ικαρίας. Παράλληλα, ακόμη δύο πλοία αναμένεται να προστεθούν στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη.
Ειδικότερα, στη ναυτική δύναμη θα προστεθούν η ιταλική φρεγάτα LIBECCIO, που συμμετείχε σε άσκηση στην Ιταλία, όπως επίσης και η γαλλική φρεγάτα MONTCALM που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με επιχειρησιακό διοικητή της αποστολής τον διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (Joint Force Command – JFC) στη Νάπολη, ναύαρχο Μάρκ Φέργκιουσον (Mark E. Ferguson) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Όπως διευκρίνισε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όλοι όσοι διασώζονται θα επιστρέφουν στην Τουρκία. Ο κ. Καμμένος τόνισε πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι, ενώ ο διοικητής της Δύναμης θα υποβάλει αίτημα προς τα κράτη μέλη της Συμμαχίας για τη διάθεση πλοίων για την εκτέλεση της «δράσης».























































