Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ο Πρέσβυς
Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά

Στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ… ίντριγκες, παρασκήνια, ευτράπελα

Στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ… ίντριγκες, παρασκήνια, ευτράπελα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες βδομάδες στο Υπουργείο Εξωτερικών ενόψει της συγκλήσεως του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΥΣ) που είναι αρμόδιο για τα θέματα που αφορούν τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ με πρεσβευτικό βαθμό (πρόκειται για υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου, του κλάδου επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, του κλάδου εμπειρογνωμόνων και του κλάδου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων – γνωστών και ως ΟΕΥ).

Η σύγκληση του ΑΥΣ είχε ακουσθεί ότι θα γινόταν την βδομάδα που πέρασε, πλην όμως τα ταξίδια του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά άλλαξαν, ως φαίνεται, τον προγραμματισμό, με αποτέλεσμα το ΑΥΣ να συγκληθεί μάλλον μέσα στις επόμενες ημέρες. Το κύριο θέμα που θα απασχολήσει το ΑΥΣ είναι κυρίως οι προαγωγές συμβούλων πρεσβείας Α΄ (ΣΠΑ΄) στο βαθμό του πληρεξουσίου υπουργού Β΄ (ΠΥΒ΄).

***

Κανονικά οι εν λόγω κρίσεις ακολουθούν την σειρά της επετηρίδας. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει έντονη ανησυχία ότι δεν θα υπάρξουν μόνο οι συνηθισμένες παραλείψεις λόγω κακών φύλλων αξιολόγησης αλλά ότι ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς «ζυγίζει» τη προοπτική να προχωρήσει σε βαθιά τομή στην επετηρίδα.

Δεδομένου ότι οι κενές προς πλήρωση θέσεις πληρεξουσίων υπουργών είναι 30 ο πειρασμός είναι μεγάλος, καθώς μία βαθιά τομή θα αιφνιδιάσει πολλούς συμβούλους πρεσβείας Α΄ που δεν έχουν συμπληρώσει τα τυπικά προσόντα προς προαγωγή.

***

Αν δούμε τον απολογισμό του έτους ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΕΞ (περίοδος υπουργίας Κοτζιά) αυτός είναι μάλλον θετικός, στο μέτρο που υπήρξε σαφής προσπάθεια πατάξεως φαινομένων διαφθοράς, αλλά και κάποιου νοικοκυρέματος.

Κατά βάση δε οι επιλογές προσώπων αποδείχθηκαν ορθές (π.χ. η τοποθέτηση του κ. Ηλία Φωτόπουλου ως πρέσβη στην Λευκωσία, ενώ αρχικά προβλημάτισε έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχής επιλογή ενόψει και της συγκυρίας που διέρχεται το κυπριακό). Ο κ. Κοτζιάς είναι άλλωστε παλιός υπάλληλος πρεσβευτικού βαθμού του κλάδου εμπειρογνωμόνων και γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα.

***

Η ανησυχία των τελευταίων βδομάδων οφείλεται κυρίως στην πρόσφατη σχετικώς προαγωγή πληρεξουσίων υπουργών Α΄ στο βαθμό του πρέσβη (πρόκειται για τον λεγόμενο “πλήρη” πρεσβευτικό βαθμό – γνωστό και ως full ambassador) που αποτελεί τη κατάληξη της καριέρας των διπλωματικών υπαλλήλων που έγινε παραμονές των Χριστουγέννων.

Οι προηγούμενες προαγωγές είχαν γίνει στα μέσα Ιουλίου 2015 και με σχεδόν απόλυτη τήρηση της επετηρίδας σε σημείο που κάποιοι να παραπονεθούν ότι προήχθησαν και ένιοι που διαφορετικά δεν θα προάγονταν ποτέ στο βαθμό αυτό.

***

Παράλληλα, υπό το πρίσμα αυτό, κρίθηκε άδικο ότι παραλείφθηκαν οι πρέσβεις Διονύσης Κουντουρέας και Πέγκυ Μαυρομιχάλη, οι οποίοι θα αφυπηρετούσαν σε λίγους μήνες.

«Εκδικητική» κρίθηκε τότε μόνο η παράλειψη του στα πρόθυρα της αφυπηρετήσεως πρέσβη κ. Παντελή Καρκαμπάση, ο οποίος δεν είχε ψηφίσει στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο υπέρ της θέσεως σε αργία των διωκόμενων για την υπόθεση των αποναρκοθετήσεων – «μαϊμού» πρέσβεων κ.κ. Τσαμαδού και Μπάζα.

Η άποψη αυτή (στην οποία είχε προστεθεί και ο τότε Γενικός Διευθυντής Διοίκησης πρέσβης Νίκος Γαριλίδης αλλά και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των διπλωματικών) είχε προκαλέσει την οργή του κ. Κοτζιά διότι έγινε με μόνο το επιχείρημα ότι οι διωκόμενοι πρέσβεις οσονούπω θα εισάγονταν σε δίκη.

Το επιχείρημα αυτό δεν έπεισε, ορθά όπως απεδείχθη, τον κ. Κοτζιά (η δίκη των αποναρκοθετήσεων σέρνεται από αναβολή σε αναβολή), ο οποίος έθεσε σε αργία τους δύο πρέσβεις ακολουθώντας την μειοψηφία των δύο συμβούλων της επικρατείας που συμμετείχαν στο πειθαρχικό συμβούλιο.

***

Αυτά για τον Ιούλιο. Χριστουγεννιάτικα έγιναν όμως άλλα. Εδώ παραλείφθησαν ουσιαστικά 27 πληρεξούσιοι υπουργοί Α΄ (ΠΥΑ΄).

Οι επιλογές δε του Υπουργού (οι προαγωγές πληρεξουσίων υπουργών Β΄ στο βαθμό του πληρεξουσίου υπουργού Α΄, και ΠΥΑ΄ σε πρέσβη γίνονται μόνο με εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών, χωρίς να περάσουν από το ΑΥΣ – ως τον Οργανισμό του ΥΠΕΞ της κας Μπακογιάννη του 2007 την απόφαση ελάμβανε το Υπουργικό Συμβούλιο εν είδη υπηρεσιακού συμβουλίου) δέχθηκαν μεγάλη κριτική ως προς κάποια πρόσωπα.

Προήχθη έτσι ο πρέσβης στο Λουξεμβούργο κ. Θεόδωρος Γεωργακέλος (φίλος από το Κολλέγιο του Αντώνη Σαμαρά), ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων κ. Πέτρος Μαυροειδής (φυσιολογική επιλογή λόγω θέσεως), ο πρέσβης στα Τίρανα κ. Λεωνίδας Ροκανάς (ικανός υπάλληλος που προορίζεται πιθανώς για νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην ΕΕ), ο πρέσβης στη Μαδρίτη κ. Νίκος Πάζιος (παλιός φίλος του περιβάλλοντος του κ. ΥΠΕΞ) και η Γενική Διευθύντρια Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κα Κολιού.

Κυρίως η επιλογή της κας Κολιού (32ης στην επετηρίδα των ΠΥΑ΄) ενόχλησε αρκετά το «μαγαζί», αν και αρκετοί θυμήθηκαν την επταετή παραμονή του κ. Μαυροειδή στο Ισλαμαμπάντ κλπ κλπ και πως αυτός προώθησε τη κα Κολιού κλπ κλπ.

***

Ο κ. Μαυροειδής ψιθυρίζεται πως είναι στα «μαχαίρια» με το Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων πρέσβη κ. Δημήτρη Καταμήτσο-Τζιρά τον οποίο συνεχώς διορθώνει σε συσκέψεις (ο κ. Μαυροειδής έχει υπηρετήσει στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ, ενώ ο κ. Τζιράς δεν έχει κοινοτική εμπειρία).

Το κρίσιμο είναι ποιες ήταν οι παραλείψεις. Και ενώ κάποιες ήταν αναμενόμενες – όπως π.χ. του τέως Προσωπάρχη πρέσβη στη Πράγα κ. Τάκη Σαρρή (στον οποίο χρεώνονται πολλά από τα γενόμενα κατά τη περίοδο που γενικός γραμματέας ήταν ο πρέσβης Ζέπος), ή του τέως πρέσβη στο Βερολίνο και ήδη στο Νέο Δελχί κ. Πάνου Καλογερόπουλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε διότι δεν μπορούσε να μεταφέρει τη σκληρή στάση της Αθήνας στους Γερμανούς, ή όπως του πρέσβη στη Καμπέρα κ. Μπάμπη Δαφαράνου που καταδίωξε με δυσμενή φύλλα αξιολόγησης όλους τους υφισταμένους του, ή όπως π.χ. της τέως Μόνιμης Αντιπροσώπου στην ΕΕ και νυν πρέσβεως στο Μοντεβιδέο κας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, η μετάθεση της οποίας είχε προκαλέσει σφοδρή σύγκρουση στην Βουλή της κας Μπακογιάννη και του κ. Κοτζιά που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ.

***

Σημειωτέον ότι κανείς βέβαια δεν ασχολήθηκε με την ουσία της υποθέσεως. Δηλαδή, ότι, όπως κυκλοφορεί, η κα Παπαδοπούλου φέρεται να μετέφερε άλλες θέσεις στο COREPER από τις οδηγίες της κυβερνήσεως – και οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτός είναι ο λόγος που ουδεμία υπηρεσιακή κάλυψη έλαβε η κα Παπαδοπούλου.

Κάποιες παραλείψεις ήταν κάπως δικαιολογημένες (λ.χ., ο πρέσβης στη Ρίγα κ. Χατζημιχάλης παρελήφθη μεν, αλλά έχει λάβει παράταση στην υπηρεσία και μετακίνηση για να υπηρετήσει δεύτερη φορά πρέσβης στη Γεωργία). Απορία και οργή προκάλεσε όμως η παράλειψη διακεκριμένων υπαλλήλων, όπως του Διευθυντή Ρωσίας και Χωρών Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών κ. Γιώργου Πουκαμισά, του Διευθυντή Διεθνών Οργανισμών κ. Αλέξανδρου Ράλλη, του πρέσβη στη Ρώμη κ. Θέμη Δεμίρη, του πρέσβη στο Κάιρο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, του μόνιμου αντιπροσώπου στη Γενεύη Αλέξη Αλεξανδρή, του πρέσβη στη Βουδαπέστη κ. Δημήτρη Γιαννακάκη και του πρέσβη στη Σόφια κ. Δημοσθένη Στωΐδη.

***

Σαν να μην έφταναν αυτά, επίσης Χριστουγεννιάτικα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΥΠΕΞ κόπηκε υπάλληλος στις προαγωγές από το βαθμό πληρεξουσίου υπουργού Β΄ στο βαθμό του πληρεξουσίου υπουργού Α΄.

Θυμίζουμε ότι οι θέσεις πληρεξουσίων υπουργών Β΄ και Α΄ είναι ενιαίες και ουσιαστικά δεν γίνεται καμία συγκριτική κρίση αλλά ο καθείς κρίνεται αυτοτελώς.

Έτσι, συνήθως στη κρίση αυτή κοβόταν μόνο κάποιος άτυχος. Στη πρόσφατη ιστορία τέτοια ήταν η περίπτωση του πρέσβη Γιώργου Κωστούλα που η σειρά για προαγωγή ήλθε λίγο μετά τη περίπτωση Οτσαλάν στη πρεσβεία Κένυας. Ή βέβαια κάποιος που πιάστηκε με το δάκτυλο μέσα στο βάζο. Τέτοια περίπτωση υπήρξε πριν καμιά δεκαριά χρόνια όταν κάποιος τόσο το παράκανε με τις πωλήσεις θεωρήσεων ώστε κατέληξε ήρωας του μακαρίτη Gérard de Villiers σε ένα από τα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα του με ήρωα τον Μάλκο (SAS) (!) το οποίο διάβασε «κατά τύχη» (έτσι ο θρύλος) ο τότε Γενικός Επιθεωρητής του ΥΠΕΞ πρέσβης Δημοσθένης Κωνσταντίνου!

***

Εν προκειμένω όμως είχαμε ούτε λίγο ούτε πολύ έξι παραλείψεις. Πλην των κ.κ. Μπάζα (που είναι σε αργία) και Μαθιουδάκη (ερευνώνται τυχόν ευθύνες του για σκάνδαλο σχετικά με θεωρήσεις στο Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης κατά την περίοδο που υπηρέτησε ως επικεφαλής – είναι ο λόγος που ακυρώθηκε η μετάθεση του ως επικεφαλής στη πρεσβεία Καΐρου), παρελήφθη ο συμπαθής πρεσβευτής σύμβουλος στη Μόσχα κ. Γεράσιμος Ντάβαρης, ο Διευθυντής Υποσαχαρικής Αφρικής κ. Νίκος Πατακιάς, ο πρέσβης στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης (σοβαρή μομφή για επικεφαλής τόσο σημαντικής Αρχής Εξωτερικού – ιδιαίτερα όταν πρόκειται και για το γιο του παλιού πρέσβη στο Βελιγράδι στη δύσκολη πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο Μάρκου Οικονομίδη) αλλά και η κα Νάνσυ Βράιλα, δεύτερη στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Η τελευταία είχε την ατυχία να είναι επιτετραμμένη το Σεπτέμβριο και να εκτελέσει την γνωστή εντολή να μην υποστηρίξει η Ελλάδα ψήφισμα για τα χρέη των κρατών προς τραπεζικά ιδρύματα που προωθούσε η τέως κυβέρνηση της Αργεντινής.

Η εντολή που προήλθε από τον κ. Χουλιαράκη ως υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών «σκότωσε» ένα από τα pet projects του κ. Κοτζιά και προκάλεσε δημόσια σύγκρουσή του με τον κ. Χουλιαράκη.

***

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αναστάτωση προκάλεσε και η λίστα μεταθέσεων που κυκλοφόρησε με μεγάλη καθυστέρηση παραμονές Χριστουγέννων.

Εκεί υποτίθεται ο κ. Κοτζιάς είχε δώσει εντολή να μετακινηθούν όλοι όσοι συμπλήρωσαν το ανώτατο όριο παραμονής σε Αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας – για τους διπλωματικούς 3 έτη σε πόστο δυσμενών συνθηκών, 4 έτη σε πόστο ευμενών συνθηκών διαβίωσης.

Έτσι και έγινε (για τους διπλωματικούς, διότι για άλλους κλάδους φαίνεται ότι αυτό δεν ίσχυσε).

Βέβαια έγινε το εξής παράδοξο: Βγήκαν στη λίστα όσοι το 2016 συμπληρώνουν τέσσερα έτη παραμονής σε ένα πόστο ευμενών συνθηκών, αλλά «ξεχάσθηκαν» όσοι είχαν ήδη παραπάνω χρόνο παραμονής!

Θέλετε παραδείγματα; Έτσι ο κ. Νίκος Βασιλάκης αισίως βαίνει για έβδομο χρόνο στο Μεξικό (ειδικών συνθηκών πόστο κατά τα άλλα – προφανώς θα φύγει από εκεί σύμβουλος ή ακόμα και πρέσβης), έκτο χρόνο στις Βρυξέλλες ο κ. Σπύρος Βούλγαρης (γιός του γνωστού καθηγητή της Θεολογικής Αθηνών και της επί δεκαετίες ιδιαιτέρας του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα), επίσης πέμπτο χρόνο στη ΜΑ ΕΕ το ζεύγος Αλέξανδρου Βιδούρη (γιός του παλιού πρέσβη Δημήτρη Βιδούρη) και Τζίνα Ανδρεάδη, έκτο χρόνο στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο ο κ. Ζαφειράκος (πήγε γραμματέας πρεσβείας και είναι ήδη ΣΠΑ΄), για έβδομο χρόνο πάνε στο Βερολίνο το ζεύγος Ανδρέα Φρυγανά (θα προαχθεί συντόμως σε ΠΥΒ΄ οπότε εξαιρείται των ορίων ως πρεσβευτικού βαθμού υπάλληλος και θα καταλάβει τη θέση του πρεσβευτή συμβούλου –οπότε γιατί δεν προκηρύχθηκε η θέση του;) και Δέσποινα Πούλου, ομοίως για έκτο χρόνο παραμένει στο Βερολίνο ο κ. Ραδιόπουλος, επίσης για έκτο χρόνο θα παραμείνει στην Άγκυρα η κα Έλενα Γκουλούση (κόρη παλιού μεγαλο-διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τέως συμβούλου του ΑΣΕΠ).

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για όλες αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχουν (ή θα μπορούν να βρεθούν) «υπηρεσιακοί λόγοι» που να δικαιολογούν την εξαίρεση.

Τέτοιοι όμως λόγοι δεν υπάρχουν και για τους κάποιους άλλους που τους μετακινούν στη τετραετία;

Βέβαια με το χάλι που έχει σήμερα το Προσωπικό του ΥΠΕΞ τίποτα δεν είναι απορίας άξιον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει δυστοκία να βρεθεί διάδοχος της νυν προσωπάρχου κας Χαράς Σκολαρίκου με συνέπεια, ενώ είχε εντολή για να αναλάβει πρέσβης στη Βέρνη το τελευταίο δεκαήμερο Ιανουαρίου, η εντολή να αλλάξει για τρίτο Δεκαήμερο Φεβρουαρίου. Ονόματα που είχαν ακουσθεί και «κάηκαν» ήταν των πρέσβεων κ.κ. Μαρίας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραπτάκη, ενώ ακούγονται ακόμα ο Διευθυντής Schengen (αναμένει προαγωγή σε ΠΥΒ΄) κ. Γιάννης Πεδιώτης (άλλωστε σε λίγο μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Schengen και η σημαντική αυτή διεύθυνση να μην έχει αντικείμενο) και η πρέσβης στη Τυνησία κα Άννα Κόρκα (είναι εκ των αισίως προαχθέντων από ΠΥΒ΄ σε ΠΥΑ΄).

***

Για να επιστρέψουμε στο κεντρικό θέμα μας: Ουδείς γνωρίζει αν η ξαφνική σκλήρυνση του κ. Κοτζιά με τις τελευταίες κρίσεις είναι ένδειξη διαθέσεως του να προβεί σε εκφοβισμό του προσωπικού (εκεί οδηγούν και κάποιες δηλώσεις του κατά την κοπή της πίττας του ΥΠΕΞ περί ελέγχου ωραρίου κλπ κλπ) με στόχο να μαζευτεί κάπως το σύστημα, ή αποτελούν προαναγγελία νέας διαμορφώσεως της επετηρίδας του ΥΠΕΞ.

Στο τελευταίο συμπέρασμα οδηγεί πάντως και φήμη περί κοψίματος στις πρεσβευτικές προαγωγές των ΟΕΥ γνωστού παλιού συνδικαλιστή με ιστορικό συγκρούσεως με τον κλάδο εμπειρογνωμόνων (με πρόεδρο μάλιστα τότε τον Χρήστο Αβραάμ), καθώς και η «θεωρία συνωμοσίας» ότι η λίστα των μεταθέσεων αποβλέπει στη μετακίνηση ανεπιθύμητων στη Κεντρική Υπηρεσία και στην μετάθεση στο εξωτερικό «προσώπων εμπιστοσύνης».

Έτσι ακούγεται ότι ζευγάρι που υπηρετεί σε υπουργικά γραφεία ετοιμάζεται για νέα μετακίνηση πριν συμπληρώσει καν διετία στο κέντρο όπου επέστρεψε μετά από εξαετή παραμονή στις Βρυξέλλες. Πάντως για όλα αυτά ίσως έχουμε την απάντηση μέσα στην βδομάδα με τη συνεδρίαση του ΑΥΣ.

***

Κατά τα λοιπά, με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο η καθιερωμένη δεξίωση για το Διπλωματικό Σώμα. Μεσημέρι αυτή τη φορά.

Στην υποδοχή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς. Αντίθετα από τις ευχές της Πρωτοχρονιάς όπου ελάχιστοι οι παλιοί πρέσβεις, στη δεξίωση ήταν σχεδόν όλοι οι γνωστοί παλιοί «μεγαλοπρέσβεις» (δεν είδαμε σε όλους πάντως να φορούν το button του Μεγαλόσταυρού τους του Φοίνικα) και καμία εικοσαριά από τους εν ενεργεία.

Στις δόξες του ο Εθιμοτυπάρχης πρέσβης κ. Δημήτρης Ζεβελάκης. Ο τελευταίος (ενόψει, ίσως, της προσεχούς μετακινήσεώς του στο Μπουένος Άιρες) βάλθηκε προσφάτως να ερευνήσει τι ισχύει με τις αμοιβαιότητες στις επιστροφές ΦΠΑ και φόρων στο εξωτερικό. Καιρός ήταν διότι από τον καιρό που διευθύντρια Εθιμοτυπίας ήταν η πρέσβης κα Λούπα (κατέστη γνωστή πανελληνίως με την θέση της σε αργία από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόκρυψη της αγωγής της Φιλιππινέζας «παραδουλεύτρας» της στη Γενεύη) το όριο επιστροφών από ελληνικής πλευράς ανέβηκε στο -υψηλό με βάση τα ισχύοντα διεθνώς –όριο των 300 ευρώ με αποτέλεσμα πολλές χώρες να προβούν σε αντίστοιχη αύξηση.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι μετά τις περικοπές Παπακωνσταντίνου στο επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής είχαμε, σε πολλές χώρες, και «περικοπή Λούπα» με τα ξένα ΥΠΕΞ να δίνουν επιστροφή φόρων και ΦΠΑ από 300 ευρώ και επάνω μειώνοντας ακόμα περισσότερο την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων υπαλλήλων στο εξωτερικό. Η έρευνα του κ. Ζεβελάκη γίνεται προφανώς για να τεκμηριώσει τα ανωτέρω, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ορίου επιστροφής από το παράλογο ύψος των 300 ευρώ.

Σημειωτέον ότι η επιβολή του υψηλού αυτού ορίου δεν έγινε για οικονομικούς λόγους, αλλά για να μειώσει το διοικητικό βάρος της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας. Που προφανώς έχει ένα πλούσιο και σημαντικό διοικητικό έργο.

Παράδειγμα, κάθε Σάββατο βλέπουμε αυτοκίνητο της τυνησιακής πρεσβείας να παρακωλύει με το παράνομο παρκάρισμά του τη κυκλοφορία στο Σύνταγμα. Προφανώς είναι δουλειά της Εθιμοτυπίας να «τραβήξει το αυτί» στους Τυνήσιους.

***

Προσοχή συνιστούμε σε όσους χειριστές απαντούν στο τηλέφωνο και ακούνε στην άλλη γραμμή να τους λένε «είμαι ο υπουργός σου και στο τάδε σημείωμα έχεις γράψει ανοησίες!». Μην βρίσετε ή πείτε κάτι άκομψο. Φαίνεται πως είναι όντως ο Υπουργός…

***

Προσεχώς και με ειδήσεις από τις εξετάσεις για τους υποψηφίους Ακολούθους Πρεσβείας….

  • Απειλές και ευκαιρίες για την Ελλάδα έπειτα από την πτώση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία
    Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος
  • Η γεωπολιτική απληστία της ρωσικής Εκκλησίας
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Για την Εξουσία και την Εθνική Κυριαρχία
    Νομικός, Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Υπάτου Συμβουλίου του 33° του ΑΑΣΤ για την Ελλάδα
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr