Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση ενόπλων από το Πακιστάν σε βάση της ινδικής πολεμικής αεροπορίας

Επίθεση ενόπλων από το Πακιστάν σε βάση της ινδικής πολεμικής αεροπορίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον δύο ένοπλοι και ένας φρουρός σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε σε βάση της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πηγές του ινδικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν πως τέσσερις ένοπλοι, οι οποίοι φέρεται να είναι από το Πακιστάν, εισήλθαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην αεροπορική βάση Πάθανκοτ στη βορειοδυτική επαρχία Πουντζάμπ.

Δύο από αυτούς έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε όπως και ο φρουρός.

Η επίθεση σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά την εκτός προγράμματος επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στον πακιστανό ομόλογό του Ναουάζ Σαρίφ στην προσπάθεια αναβίωσης των διμερών συνομιλιών που διακόπηκαν εξαιτίας επιθέσεων από άτακτους.

“Από τη στιγμή που ο Μόντι πάτησε το πόδι του στη Λαχόρη (και πιθανόν ακόμη και πριν), κάτι σαν αυτό ήταν σίγουρο ότι θα συμβεί”, δήλωσε ο Μάικλ Κούγκελμαν, ειδικός για τη Νότια Ασία στη δεξαμενή σκέψης Κέντρο Γουίλσον στην Ουάσιγκτον.

“Σε αυτό το σημείο, υπάρχει επαρκής καλή θέληση στις σχέσεις Ινδίας – Πακιστάν για να αντεπεξέλθουν σε αυτή την επίθεση. Οι δολιοφθορείς δεν θα κερδίσουν αυτή τη φορά”, είπε.

Ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομίας Βιτζάι Σινγκ δήλωσε πως η επιχείρηση για την εξουδετέρωση των ενόπλων κράτησε τρεις ώρες.

Η αεροπορική βάση ερευνήθηκε εξονυχιστικά προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εναπομείναντες δράστες.

Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, οι ένοπλοι φορούσαν στρατιωτικές στολές.

Ινδική πηγή ασφαλείας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε μια οργάνωση μαχητών που εδρεύει στο Πακιστάν, αλλά είπε ότι δεν αποτελεί απειλή για τους πολίτες.

Η επίθεση μοιάζει με την επίθεση που εξαπέλυσαν τον Ιούλιο ένοπλοι σε φυλάκιο της αστυνομίας σε μια συνοριακή πόλη του Πουντζάμπ η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι.

Ωστόσο η νέα επίθεση, που διενεργήθηκε το Σάββατο πριν ξημερώσει, μοιάζει να είναι πολύ πιο τολμηρή καθώς στόχευσε μια μεγάλη στρατιωτική εγκατάσταση.

Αξιωματούχος του ινδικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως οι επαρχίες Πουντζάμπ και Τζαμού έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και πως όλες οι βάσεις έχουν σφραγιστεί.

“Η επίθεση σε μια αεροπορική βάση είναι μια σοβαρή απειλή ασφαλείας. Η νέα στρατηγική των τρομοκρατών είναι να εντοπίζουν βάσεις κοντά στα σύνορα και να εξαπολύουν επιθέσεις”, δήλωσε Ινδός αξιωματούχος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας

Η Νέα Νότια Ουαλία απαγορεύει το σύνθημα «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr