ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χάιντερ αλ Αμπάντι,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη
Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ Αμπάντι, δεσμεύτηκε ότι εντός του 2016 θα απελευθερώσει όλη τη χώρα του από το Ισλαμικό Κράτος, χαιρετίζοντας την κατάληψη της πόλης Ραμάντι από τις ένοπλες δυνάμεις.
“Το 2015 ήταν η χρονιά της απελευθέρωσης. Το 2016 θα είναι η χρονιά της μεγάλης και οριστικής νίκης, όταν η παρουσία του Νταές στο Ιράκ θα τερματιστεί”, είπε ο Αμπάντι χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. “Ερχόμαστε για να απελευθερώσουμε τη Μοσούλη και αυτό θα είναι το μοιραίο και τελειωτικό χτύπημα στο Νταές”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μεγαλύτερη πόλη που παραμένει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, στο βόρειο Ιράκ.
Την Κυριακή οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν το κέντρο του Ραμάντι, κάτι που συνιστά την πρώτη μεγάλη νίκη του στρατού απέναντι στους τζιχαντιστές που κατέλαβαν το ένα τρίτο του Ιράκ το 2014.






















































