ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γαλλία, Κλιματική Αλλαγή, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Παρίσι, Πρόσφυγες, Σύνοδος Κορυφής,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της
Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Συνόδου που πραγματοποιείται στο Παρίσι.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή βιώνει μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση και την ανθρώπινη απόγνωση, δίνει πολιτική προτεραιότητα στην ανάγκη να αποτραπεί ο κίνδυνος μετατόπισης της κλιματικής αλλαγής» και έστειλε μήνυμα αναφέροντας: “Ελπίζω, ότι όλοι μας σε αυτήν την αίθουσα δεν θα αποδείξουμε ότι είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων, γιατί δεν θα επιτρέψουμε στις μελλοντικές γενιές να μας κατηγορήσουν ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία.”
«Η νεοφιλελεύθερη πολιτική κλέβει το μέλλον των παιδιών μας» είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις στη βάση του κέρδους και της μεγιστοποίησής του».
Συνεχίζοντας την κριτική του στον νεοφιλελευθερισμό, ο πρωθυπουργός «δεν πρέπει να αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των αγορών και των μεγάλων εταιρειών», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι οι περιβαλλοντικές πρακτικές που θα συμφωνηθούν στη Σύνοδο θα πρέπει να αποτελέσουν τον πυλώνα για την κοινωνική αλλαγή.
Όσον αφορά στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι παρά την κρίση, τα περιβαλλοντικά προβλήματα παραμένουν ψηλά στην ατζέντα. Όπως εξήγησε, το 20% των ευρωπαϊκών κονδυλίων χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
«Θεωρούμε την πράσινη ανάπτυξη το πιο σημαντικό γεγονός» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Κάλεσε δε, τον διεθνή θαλάσσιο οργανισμό να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπουν τα πλοία.
Από το Παρίσι, την πληγωμένη από την τρομοκρατία πόλη, όπως επισήμανε, υπογράμμισε ότι «δηλώνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή ειρήνης, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και οικολογικής συνείδησης».























































