Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Droidjack: Το λογισμικό «κοριός» που βάζουν στα κινητά οι ζηλιάρηδες

Droidjack: Το λογισμικό «κοριός» που βάζουν στα κινητά οι ζηλιάρηδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε σύστημα παρακολούθησης για τους… ζηλιάρηδες συντρόφους μετατρέπεται η εφαρμογή droidjack.net, η οποία πωλείται νόμιμα προς 201 δολάρια στο διαδίκτυο. Μάλιστα, η εφαρμογή φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να διαδίδεται και στην Ελλάδα, καθώς ήδη οι ελληνικές Αρχές έχουν εντοπίσει τρεις συσκευές γυναικών που έχουν «χακαριστεί» με την εφαρμογή αυτή.

Το εν λόγω πρόγραμμα κατασκευάστηκε προκειμένου οι γονείς να μπορούν να το τοποθετούν στα κινητά τηλέφωνα των μικρών παιδιών τους ώστε να ελέγχουν τυχόν διαδικτυακές απειλές που μπορεί να δεχθούν.

Ωστόσο, δεν άργησαν να το ανακαλύψουν ζηλιάρηδες σύντροφοι ανά την υφήλιο, μετατρέποντάς το σε… σύστημα παρακολούθησης για όσους έχουν αμφιβολίες για το έτερόν τους ήμισυ.

Έτσι, χιλιάδες ανθρωποι ξεκίνησαν να δωρίζουν έξυπνα κινητά στους συντρόφους τους, έχοντας νωρίτερα εγκαταστήσει την εν λόγω εφαρμογή.

Από τη χρήση του αποκαλύφθηκαν πολυάριθμες ερωτικές απιστίες που οδήγησαν ζευγάρια στον χωρισμό ,ενώ και στις περιπτώσεις των «αθώων», οι κατά φαντασίαν απατημένοι συνέχιζαν τη χρήση του για προληπτικούς λόγους.

Οι δυνατότητες του και η χρήση του για αλλότριους σκοπούς από την κατασκευή του ανάγκασαν τις διεθνείς διωκτικές να το χαρακτηρίσουν «κακόβουλο», παρά το γεγονός ότι κατασκευαζόταν νόμιμα.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν μεγάλες επιχειρήσεις των Αρχών ώστε να συλληφθούν οι εμπνευστές της εφαρμογής, όπερ και εγένετο καθώς στα τέλη Οκτωβρίου στελέχη της Europol συνέλαβαν 10 άτομα σε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία και Αμερική.

Τι μπορεί να κάνει το droidjack;

Ο αγοραστής του λογισμικού μπορεί να το εγκαταστήσει μια φορά στο κινητό του χρήστη που θέλει να παγιδεύσει, και απομακρυσμένα μέσω υπολογιστή ή τάμπλετ, έχει τη δυνατότητα να συλλέγει και να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες του κατόχου.

Το λογισμικό δίνει τη δυνατότητα στον υποκλοπέα να κάνει συνακροάσεις των επικοινωνιών του ατόμου, μέσω του ακουστικού και μικροφώνου του κινητού που παρακολουθεί, ενώ έχει τη δυνατότητα να μπαίνει και σε όλα τα στοιχεία των εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων. Επίσης έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα μηνύματα του υπόπτου όπως και τα στοιχεία του ατόμου που στέλνει ή δέχεται τα μηνύματα, ακόμη και από την εφαρμογή whatsapp.

Ακόμη, έχει πρόσβαση στις επαφές του τηλεφωνικού καταλόγου, στο σημειωματάριο, στο ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο και τις επαφές και επικοινωνίες του μέσα από αυτό. Μπορεί παράλληλα να επέμβει στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και να γνωρίζει τις εφαρμογές που κατεβάζει και χρησιμοποιεί συχνότερα ο «παρακολουθούμενος». Στα μεγαλύτερα προσόντα του λογισμικού είναι η δυνατότητα να εντοπίζεται η θέση του κατόχου του κινητού που παρακολουθείται και το άνοιγμα της κάμεράς τους για να δουν αν τους έχει πει ψέματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλ. Τσίπρας: Στις μέρες μας η δημοκρατία δεν καταλύεται με πραξικοπήματα – «Αμφισβητείται, όμως και υπονομεύεται, με νέους τρόπους»

Υποκλοπές: Απορρίφθηκε η αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων

Το Vodafone CU τριπλασιάζει τις παροχές των φοιτητικών πακέτων

Λίβανος: Νέες εκρήξεις και σε κινητά στον Λίβανο – Πανικός σε Τύρο και Βηρυτό

Νέα μελέτη: Δεν προκαλούν καρκίνο τα κινητά τηλέφωνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr