Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα “μαζεύει” ο Αυστραλός πρωθυπουργός για τα “συντρίμμια” του Boeing

Τα “μαζεύει” ο Αυστραλός πρωθυπουργός για τα “συντρίμμια” του Boeing
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Αυστραλία, Μαλαισία, Τόνι Άμποτ,

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό για τα δύο αντικείμενα που πιθανώς να αποτελούν συντρίμμια του χαμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι Αρχές της Αυστραλίας.

Στην περιοχή, 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ, έχουν αποσταλεί από την αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα τέσσερα αεροσκάφη προκειμένου να ερευνήσουν μια έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ωστόσο, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός φαίνεται πως τα “μαζεύει” σήμερα ως προς τις προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου την Παρασκευή για το αν βιάστηκε να ενημερώσει τα μίντια παγκοσμίως για τα συγκεκριμένα αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί στο Νότιο Ινδικό ωκεανό, ο Τόνι Άμποτ απάντησε: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να είναι απλά το φορτίο που έπεσε από κάποιο πλοίο, απλώς δεν ξέρουμε ακόμα».

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από αέρος, ενώ τρία κινεζικά πολεμικά πλοία αναμένεται να ενταχθούν στην αναζήτηση για πιθανά συντρίμμια του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς ωστόσο, να έχει ακόμα διευκρινιστεί η ακριβής ώρα που θα φτάσουν στην περιοχή.

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην περιοχή το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg.

Τις έρευνες δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή με θαλασσοταραχή και πυκνή ομίχλη που, σε σχέση με χθες, είναι ελαφρώς βελτιωμένες. Επί πλέον, όπως εξηγούν οι Αυστραλοί, τα θαλάσσια ρεύματα μπορεί να έχουν απομακρύνει τα αντικείμενα από το σημείο που εντοπίστηκαν στις 16 Μαρτίου. Πάντως τα αεροπλάνα πετούν μόλις εκατό μέτρα πάνω από την θάλασσα, εξηγούν.

«Θα ενεργοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι ‘Αμποτ επισημαίνοντας πως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, της απόμακρης περιοχής «στο μέσον του πουθενά» είναι πολύ δύσκολο το έργο της εντόπισης των αντικειμένων.

«Πυρά» στις ΗΠΑ ότι δεν βοηθούν στις έρευνες

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι New Straits Times, η Μαλαισία έχει σοβαρές υποψίες ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι στην Αυστραλία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να βρεθεί το χαμένο αεροπλάνο.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χισαμουντίν Χουσέιν, είπε ότι θα το εκτιμούσε εάν οι ΗΠΑ έδιναν στους υπεύθυνους της έρευνας δεδομένα από τις εγκαταστάσεις τους στην Αυστραλία.

Άλλωστε, το σενάριο ότι στόχος των αεροπειρατών που «εξαφάνισαν» το Boeing 777 ήταν η αμερικανική βάση του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία, που βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, και έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα, όλο και φουντώνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν το αεροσκάφος άλλαξε πορεία προς τα δυτικά, τα καύσιμά του αρκούσαν για να φθάσει οριακά μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, κάτω από τις Μαλδίβες.

Όμως, εάν ένα αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματα και στις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, θεωρείται βέβαιο ότι θα το κατέρριπταν.

Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον εξομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο εν λόγω αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης. Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από την εξαφάνιση του Boeing 777.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αυστραλία θα απαγορεύσει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτω των 16 ετών

Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Τουρκία θέλουν μερίδιο από την Ανταρκτική

Κυπριακή Δημοκρατία: Σε εξέλιξη το «ΕΣΤΙΑ» για φιλοξενία στα ελεύθερα εδάφη της Κύπρου υπηκόων τρίτων χωρών που φεύγουν από τον Λίβανο

Δυτικές χώρες σε πολίτες τους: Φύγετε από τον Λίβανο ΤΩΡΑ – Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες επιστρέφουν στη Συρία

Άμεση εκεχειρία 21 ημερών στον Λίβανο ζητούν ΗΠΑ, ΕΕ και σύμμαχοι, ενώ το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία επίθεση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr