Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε με ρουκέτα σκάφος της αιγυπτιακής ακτοφυλακής

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε με ρουκέτα σκάφος της αιγυπτιακής ακτοφυλακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά εξαπέλυσε ρουκέτα ενάντια σε αιγυπτιακό περιπολικό σκάφος στη Μεσόγειο την Πέμπτη, καταφέροντας να το χτυπήσει με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες.

Το σκάφος της ακτοφυλακής εντόπισε μια ομάδα τζιχαντιστών στην ακτή και άρχισε να βάλει εναντίον τους. Το περιπολικό έπλεε σε απόσταση δύο μιλίων από την ακτή στο βόρειο Σινά και σχεδόν δύο μίλια από την ακτή της Γάζας.

Ύστερα από κάποια ώρα μάχης, οι τζιχαντιστές από την ακτή έριξαν ρουκέτα που χτύπησε το σκάφος και το ανάγκασε να αποσυρθεί. Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, κανένας στρατιώτης δεν σκοτώθηκε, ενώ αρκετοί υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα από την πυρκαγιά.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, στρατηγός Μοχάμεντ Σαμίρ, έγραψε στο Facebook ότι κανένας από το πλήρωμα δεν σκοτώθηκε, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σκάφος.

Αξιωματικοί ασφαλείας είπαν σε δημοσιογράφους ότι σκάφη της αιγυπτιακής ακτοφυλακής συχνά περιπολούν στην περιοχή αλλά και μεταφέρουν στρατεύματα και αστυνομικούς.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του στο Σινά από τον Νοέμβριο του 2014, όταν η τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη συμφωνία φυσικού αερίου Αιγύπτου-Ισραήλ παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Το Πακιστάν σε διαβουλεύσεις με Τουρκία και Ιράν για το σχέδιο στη Γάζα

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας

Η Νέα Νότια Ουαλία απαγορεύει το σύνθημα «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr