ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Ο Νετανιάχου υπόσχεται επίσκεψη στη Νέα Υόρκη παρά τις απειλές Μαμντάνι για σύλληψη
Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας
Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ζήτημα της αστυνομικής βίας, που σε κάποιες περιπτώσεις έχει ρατσιστικές αποχρώσεις «καίει» τις ΗΠΑ τον τελευταίο χρόνο.
Η πραγματικότητα που σκιαγραφούν τα στατιστικά στοιχεία όμως, είναι αρκετά τρομακτική. Σύμφωνα με την Washington Post, μέλη της αμερικανικής αστυνομίας πυροβόλησαν και σκότωσαν 385 ανθρώπους τους πρώτους μήνες του χρόνου, ή τουλάχιστον δύο κατά μέσο όρο την ημέρα.
Το σοκαριστικό ποσοστό θανάτων είναι υπερδιπλάσιο αυτού που υπολόγισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση την περασμένη δεκαετία, ένας απολογισμός που αξιωματούχοι παραδέχονται ότι είναι ελλιπής, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Ουδέποτε θα μειωθεί ο αριθμός των πυρών των αστυνομικών, αν δεν αρχίσουμε να παρακολουθούμε με ακρίβεια αυτά τα στοιχεία», δήλωσε ο Τζιμ Μπάιρμαν, πρόεδρος του Ιδρύματος της Αστυνομίας, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει στόχο τη βελτίωση της εφαρμογής της επιβολής του νόμου.
Σύμφωνα με το FBI την τελευταία δεκαετία καταγράφονται περίπου 400 θανάσιμοι πυροβολισμοί από αστυνομικούς το χρόνο, ή κατά μέσο όρο 1,1 την ημέρα, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων από τις αστυνομικές υπηρεσίες είναι προαιρετική.
Όμως, η ανάλυση της Washington Post δείχνει ότι ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων για το 2015 είναι κοντά στο 2,6. Με τον ρυθμό αυτό, η αστυνομία θα έχει πυροβολήσει και σκοτώσει περίπου 1.000 ανθρώπους έως το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Τα μισά από τα θύματα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν λευκοί, ενώ οι υπόλοιποι μέλη μειονοτήτων. Ανάμεσα στα άοπλα θύματα, τα δύο τρίτα ήταν μαύροι ή ισπανόφωνοι.






















































