Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απελαύνουν αλλοδαπό μαθητή 3 μήνες πριν τελειώσει το σχολείο

Απελαύνουν αλλοδαπό μαθητή 3 μήνες πριν τελειώσει το σχολείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΠΑΛ Λάρισας,

Το δρόμο της απέλασης έχει πάρει ο αλβανός μαθητής της Β” Λυκείου του ΕΠΑΛ Λάρισας, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι η διαδικασία θα παρατεινόταν προκειμένου ο μαθητής να ολοκληρώσει τη σχολική χρονιά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, τη χθεσινή νύχτα ο 23χρονος μαθητής την πέρασε στην Καστοριά, καθώς έχει λήξει η διορία για την απέλασή του και φοβάται ότι θα συλληφθεί.

Ο μαθητής είχε έρθει πριν από πέντε χρόνια στην Ελλάδα, έχοντας συγγενείς στη χώρα, με σκοπό να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο. Ο νεαρός γράφτηκε στο γυμνάσιο, έχοντας ενημερωθεί ότι δεν είναι απαραίτητη άδεια παραμονής, το τελείωσε και συνέχισε στον Ηλεκτρονικό Τομέα του ΕΠΑΛ.

Σε έλεγχο της αστυνομίας πριν από μερικές ημέρες ο 23χρονος μαθητής βρέθηκε χωρίς χαρτιά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία απέλασής του. Όπως αποδεικνύεται, ούτε η παρέμβαση των διδασκόντων του στάθηκε ικανή να αποτρέψει έστω μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του την απέλαση.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας παρενέβη, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν συνεπή μαθητή, ευγενικό με τους καθηγητές του και συνεργάσιμο με τους συμμαθητές του, και ζήτησε αναστολή της απέλασης για τρεις μήνες, έως ότου ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε τη Δευτέρα ότι θα δώσει στον μαθητή αναστολή προκειμένου να ολοκληρώσει τη σχολική χρονιά. Ωστόσο, οι διαδικασίες για την αναστολή της απέλασης δεν κινήθηκαν και ο χρόνος μετρούσε ήδη αντίστροφα για το νεαρό.

Πρόσφατα άρθρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr