Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για τακτικές Βόρειας Κορέας στην Παιδεία μίλησε ο Θεοδωράκης

Για τακτικές Βόρειας Κορέας στην Παιδεία μίλησε ο Θεοδωράκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε για το ακανθώδες ζήτημα της Παιδείας, τον κίνδυνο ρήξης με τους εταίρους αλλά και για τη Χρυσή Αυγή.

«Φοβάμαι ότι κάποιοι στην κυβέρνηση προτιμούν να είναι πρώτοι στο χωριό, παρά δεύτεροι στην πόλη. Στο χωριό μιας χρεοκοπημένης χώρας και όχι στην πόλη μιας χώρας Ευρωπαϊκής».

Με αυτή την αλληγορική φράση απάντησε ο αρχηγός του Ποταμιου στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κύπρου ερωτώμενος για τον κίνδυνο να επιλέξει η κυβέρνηση την ρήξη με τους εταίρους μας.

«Ένα τμήμα του συστήματος ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με την λογική ότι η Ευρώπη είναι εμπόδιο στην πολιτική τους καριέρα άρα “δεν πειράζει κι αν χρεοκοπήσουμε”» συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας για το θέμα της Παιδείας αναφέρθηκε στον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά και στην θέση του κατά της αριστείας αλλά και στην επαναφορά των αιώνιων φοιτητών στα Πανεπιστήμια.

«Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην παιδεία είναι τραγικές. Προσπαθεί να κάνει αυτά που ίσως μόνο στην Βόρεια Κορέα γίνονται.

Ο Υπουργός Παιδείας λέει ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, ότι οι διεθνούς φήμης καθηγητές που ήρθαν να προσφέρουν εθελοντικά στα συμβούλια διοίκησης είναι αφελής», τόνισε και συνέχισε:

«Κάποιος από αυτούς, με περισσότερα γαλόνια στους ώμους του απάντησε ότι “ναι, ίσως να είμαι αφελής αλλά αυτό που κάνω είναι το χρέος μου που προς την πατρίδα μου”. Φέρνουν πίσω τους αιώνιους φοιτητές. Οι διευθυντές των σχολείων θα εκλέγονται.

Είναι αυτό δημοκρατικό; Τυφλή συνδικαλιστική δράση. Είπα στον κ. Τσίπρα ότι όσα λένε για την παιδεία είναι λάθος. Και μου απάντησε ως εξής: «Λογικά ακούγονται αυτά που μου λες. Να ξέρεις ότι δεν είναι τίποτα δεδομένο από αυτά που λεν οι υπουργοί. Όλα θα συζητηθούν».

Και βέβαια τους είπαμε τις απόψεις μας που προφανώς τις πέταξαν στα σκουπίδια. Το ίδιο έκαναν και με όσους άλλους είπαν τις απόψεις τους. Και τελικά δεν ρώτησαν κανένα, “αποφασίσω και διατάζω”.

Όσον αφορά την Χρυσή Αυγή, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως ναι μεν το κόμμα του είναι υπέρ της πολυφωνίας αλλά και τάσσεται «υπέρ της προστασίας της κοινωνίας και των αδυνάτων από τις εγκληματικές πράξεις των ναζιστικών και φασιστικών συμμοριών».

Πιο συγκεκριμένα είπε: «Οι φασίστες καίγονται στο φως. Πρέπει να συγκρούεσαι δημοσίως με τις απόψεις τους. Φασισμός με διάφορες εκφράσεις πάντα υπήρχε σε ένα μειοψηφικό ποσοστό.

Κατά καιρούς στην Ελλάδα στρώσαμε τον δρόμο στην Χρυσή Αυγή εκφράζοντας τμήματα της ιδεολογίας της. Λαϊκίστικες και ξενοφοβικές απόψεις», τονίζοντας: «Δεν είμαστε υπέρ της απαγόρευσης του λόγου της αλλά είμαστε υπέρ της προστασίας της κοινωνίας και των αδυνάτων από τις εγκληματικές πράξεις των ναζιστικών και φασιστικών συμμοριών.

Η Ευρώπη έχει μέτωπο με τον φασισμό και την ακροδεξιά και πρέπει να συνεχίσει να έχει μέτωπο».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό επεσήμανε πως : «δεν είμαι ειδικός επί του Κυπριακού. Για να έχεις τεκμηριωμένη άποψη πρέπει να ζεις τα προβλήματα. Δεν πρέπει λοιπόν να αναζητήσετε την λύση στις απόψεις των Ελλήνων πολιτικών.

Το δράμα όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η Κύπρος πρέπει να είναι μία. Οι πολιτικοί πρέπει να παίρνουν αποφάσεις για την σταδιακή βελτίωση των πραγμάτων.

Και το πρώτο που πρέπει να γίνει εδώ είναι καταρχάς μία συνεννόηση της δημοκρατίας της Κύπρου, των Ελληνοκυπρίων με τους Τουρκοκύπριους».

Για την Ευρώπη δήλωσε: «Πιστεύω σε μια δίκαιη Ευρώπη. Είναι η νέα μεγάλη χώρα που πρέπει να κτίσουμε. Αλλά δεν θέλουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με τους όρους των Γερμανών ή αύριο των Γάλλων. Πρέπει να σπάσουμε την παντοκρατορία της Γερμανίας.

Αλλά θα την σπάσουμε μόνο αν δυναμώσουμε, αν αναπτυχθούμε. Και δεν αρκεί μόνο να το λες. Αν η Γερμανία είναι αυτή που τρέφει την Ευρώπη θα θέλει να την διοικεί.

Ο δρόμος η για την ενωμένη Ευρώπη είναι πολύ μακρύς. Είναι όμως ο δρόμος που πρέπει να διαβούμε. Βεβαίως πρέπει να υπάρχουν κι άλλες συνεργασίες, με την Ρωσία, την Κίνα, το νέο κόσμο της Ανατολής αλλά ο βασικός μας δρόμος είναι η Ευρώπη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις ευθύνες που βαραίνουν τους πολιτικούς της Ελλάδας, τονίζοντας πως αυτοί φέρουν ευθύνες για τα Μνημόνια που ήρθαν.

«Οι Έλληνες πολιτικοί τα είχαν φροντίσει όλα εκτός από το να έχουν λύσεις όταν ανακάλυψαν ότι το ταμείο είναι άδειο.

Πήγαν στην Ευρώπη και ζήτησαν και λεφτά και λύσεις. Σε αυτό πρέπει να είναι αυστηρός ο λαός. Μνημόνια υπήρξαν κι αλλού. Αλλού έδωσαν καλή συνταγή και στους Έλληνες κακή;

Η συνταγή ήταν ίδια, η ευθύνη είναι στο πολιτικό προσωπικό. Ποια άλλη είναι η διαφοράς Πορτογαλίας – Ελλάδας; Στην Ελλάδα είχαμε 2-3 κινητοποιήσεις την μέρα, στην Πορτογαλία 2-3 σε 2 χρόνια», επεσήμανε και συνέχισε: «Είχαμε δηλαδή μια κοινωνική συμφωνία.

Οι χώρες δεν ξεπερνούν τις κρίσεις αν δεν υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές συμφωνίες.

Ευθύνη εκτός από αυτούς που κυβέρνησαν έχουν και αυτοί που αντιπολιτεύθηκαν. Σας θυμίζω τις τεράστιες πολεμικές δαπάνες.

Η αριστερά δεν αντιτάχθηκε ποτέ. Η κοινωνία μιλούσε για τις μίζες και όλο το κοινοβούλιο ψήφισε για όπλα και ξανά όπλα. Ψηφίστηκαν από όλους οι πολεμικές δαπάνες. Τα ίδια και με τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.

Κανείς δεν είπε στον ελληνικό λαό ότι κάθε χρόνο το έλλειμμα ήταν και μεγαλύτερο. Δημιουργούσαν χρέος αλλά δεν τους ενδιέφερε».

Αναφερόμενος με την δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης δήλωσε:

«Η δημιουργική ασάφεια έχει εξαπλωθεί σε όλους τους τομείς. Με την ασάφεια όμως δεν χτίζεις. Είναι καλή μόνο για το πρώτο ραντεβού.

Μετά πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις και τις προσφέρεις. Η κυβέρνηση έχει μείνει στο πρώτο ραντεβού. Και εκτός των άλλων προσποιείται ότι ξέρει. Και ξέρετε ότι υπάρχει κάτι χειρότερο από την αμάθεια. Να πιστεύεις ότι ξέρεις».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά από δύο ώρες συζήτησης με δεκάδες ερωτήματα και απορίες κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο: «Υπάρχει μια στιγμή που νομίζεις ότι ελέγχεις τις εξελίξεις και τις καθορίζεις. Και υπάρχει και μια δραματική στιγμή που οι εξελίξεις σε καθορίζουν. Φοβάμαι ότι η Ελλάδα πλησιάζει σε αυτό.

Αυτή η κυβέρνηση ήταν εντελώς απροετοίμαστη γι αυτό που της συνέβη. Και είναι εντελώς αδικαιολόγητο να είναι κάποιος απροετοίμαστος ενώ ζητάει επίμονα 2 χρόνια εκλογές.

Έτσι όλα αυτά που φέρνουν στην Βουλή δεν έχουν καμία σχέση με τις προτεραιότητες των Ελλήνων.

Εάν λοιπόν οι προτεραιότητες σου στο εσωτερικό είναι λάθος πως μπορώ να πιστέψω ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχεις βάλει τις σωστές προτεραιότητες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από τον Μπλίνκεν για τη Χαμάς στην Τουρκία – Ανησυχία για μετατροπή της κατεχόμενης Κύπρου σε τζιχαντιστικό «οχυρό»

Ο Πούτιν πληρώνει για 100.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας για να καθυστερήσει μια νέα επιστράτευση Ρώσων

Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να στείλει 100.000 στρατιώτες στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Οι βορειοκορεατικές δυνάμεις στη Ρωσία ενδέχεται να φτάσουν τους 100.000 στρατιώτες

Αχού Νταριεΐ – Το Ιράν άφησε ελεύθερη τη φοιτήτρια που για να διαμαρτυρηθεί έμεινε με τα εσώρουχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Οι επιστήμονες βρήκαν το μέγιστο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος
Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε το ανώτατο όριο ηλικίας που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Οι ερευνητές...