Σε κατάσταση αμόκ, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χολέβας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για “ασέβεια” προς τα ιερά Σύμβολα της Ορθοδοξίας.
Ο Κωνσταντίνος Χολέβας, σε θρησκόληπτη και ανιστόρητη υστερία, εξέδωσε την ακόλουθη απαράδεκτη ανακοίνωση, την οποία το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να στείλει στον Τύπο, νομίζοντας ότι πέτυχε “πλήγμα” στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Διαβάστε τι γράφει ο ορθόδοξος “τζιχαντιστής” Κωνσταντίνος Χολέβας και στη συνέχεια ακολουθεί η ιστορική αλήθεια, την οποία φυσικά και αγνοεί, αφού αρκείται στις θεοκρατικές ιδεοληψίες του.
«Με δυσάρεστη έκπληξη είδα στο Διαδίκτυο ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του εξομοιώνουν το Άγιο Πνεύμα με το twitter.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στον Πειραιά κατά τον Εορτασμό των Θεοφανείων και του δόθηκε η ευκαιρία να κρατήσει στα χέρια του το λευκό περιστέρι, το οποίο συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.
Αλλά ούτε τα προσχήματα δεν είναι ικανός να τηρήσει. Εκμεταλλεύθηκε αυτή την ευκαιρία που του δόθηκε και την μετέτρεψε σε κομματική αφίσα για να ενημερώσει τους οπαδούς του ότι θα κάνει διάλογο μέσω του twitter, του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτυώσεως.
Στην αφίσα αυτή γίνεται μία ασεβεστάτη εξομοίωση του περιστεριού ως συμβόλου του Αγίου Πνεύματος με το σύμβολο του twitter.
Ως Χριστιανός Ορθόδοξος και ως Έλληνας πολίτης διαμαρτύρομαι γι’ αυτή την πράξη, η οποία καταδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού του κ. Τσίπρα προς την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση του λαού μας.
Σε αντιδιαστολή επισημαίνω με ικανοποίηση τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από τις Φιλιάτες ότι όσο κυβερνά η Νέα Δημοκρατία οι εικόνες του Χριστού και των Αγίων δεν θα αποκαθηλωθούν από τα Νοσοκομεία, τα Σχολεία και τους άλλους δημοσίους χώρους, παρά την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός μας γνωρίζει καλά αυτό που λησμονεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι η Ελλάδα ελευθερώθηκε το 1821 από αγωνιστές, οι οποίοι είχαν ως σύνθημά τους: “Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”!».
Επειδή ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να μάθει την ιστορική αλήθεια, οι πρόγονοί μας το 1821 δεν έκαναν καμία Επανάσταση για του Χριστού την Πίστη! Πώς το γνωρίζουμε αυτό;
Διαβάστε τι γράφει ο ο Φώτιος Χρυσανθακόπουλος ή Φωτάκος, πρωτοπαλίκαρο – πρώτος υπασπιστής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:
«Οι Έλληνες (…) επαρακινήθησαν, παρά μόνον από το αίσθημα της ελευθερίας, και από το θρησκευτικόν πνεύμα, αλλ’ όχι και αποκλειστικόν. Μάλιστα οι Έλληνες εζήτησαν και την θρησκευτικήν ένωσιν με την Εκκλησίαν του Πάπα, αλλ’ αύτη ουκ ηβουλήθη συνιέναι, διότι οι Ιησουίται εμπόδισαν την ένωσιν, όχι όμως από καθαρόν θρησκευτικόν ζήλον, αλλά μάλλον από πολιτικόν φθόνον, και άλλα υλικά συμφέροντα» (Φωτάκος, «Απομνημονεύματα περί της Ελληνικής Επαναστάσεως 1821-1828», τόμος Α΄, σελίδα 52, εκδόσεις «Επικαιρότητα», Αθήνα 2005).
Όση ώρα ο Κωνσταντίνος Χολέβας προσπαθεί να συνέλθει από τον πύραυλο που του εξαπέλυσε ο υπασπιστής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος γράφει ότι οι Έλληνες επαναστάτησαν “παρά μόνον από το αίσθημα της ελευθερίας”, να σας πούμε ένα ιστορικό γεγονός που σας έχουν αποκρύψει.
Η ελληνική Επαναστατική Διοίκηση, στην προσπάθειά της να στεριώσει την Επανάσταση, έστειλε το 1822 πρεσβεία στον Πάπα Πίο Ζ΄ για να τον πείσει να βοηθήσει την Επανάσταση υποβάλλοντάς του δελεαστικές προτάσεις για την ένωση της ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική. Επικεφαλής της πρεσβείας που ζητούσε από τον Πάπα βοήθεια με αντάλλαγμα όλο το ελληνικό έθνος να προσχωρήσει στον Ρωμαιοκαθολικισμό, ήταν ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός.
Οι αφορισμένοι από την Ορθοδοξία Έλληνες Επαναστάτες, έβαζαν την πολιτική τους ελευθερία υπεράνω του ορθοδόξου δόγματος, γι’ αυτό και ζήτησαν από το Βατικανό να γίνουν Ρωμαιοκαθολικοί για να κερδίσουν την υποστήριξη της Δύσης μέσω του Ποντίφηκα.
Αν οι Επαναστάτες πολεμούσαν και «υπέρ της ορθοδόξου πίστεως», τότε γιατί την απαρνήθηκαν με τόση ευκολία για πολιτικές σκοπιμότητες;
Γιατί, απλούστατα, η πνευματική ηγεσία της Επανάστασης αγωνιζόταν για την αναβίωση της Αρχαίας Ελλάδας και όχι για τη σωτηρία της Πίστης, η οποία (Ορθοδοξία) έτσι κι αλλιώς προστατευόταν από τη συνεργάτιδά της οθωμανική κυβέρνηση.
Οι Έλληνες πάλεψαν για εθνική ανεξαρτησία και όχι για θρησκευτική ελευθερία, και αυτό αποτελεί μία καταγεγραμμένη ιστορική αλήθεια, που αποκρύφτηκε στις γενιές των Ελλήνων που ακολούθησαν μετά την απελευθέρωση.
Οι Έλληνες του 1821 αντλούσαν αποκλειστικά την έμπνευσή τους από την Αρχαία Ελλάδα και όχι από τον χριστιανισμό:
«Και τι σας έκαμεν αυτό τ’ όνομα των Ελλήνων εσάς των γενναίων αντρών της Ευρώπης, εσάς των προκομμένων, εσάς των πλουσίων; Όλοι οι προκομμένοι άντρες των παλαιών Ελλήνων, οι γοναίγοι όλης της ανθρωπότης, ο Λυκούργος, ο Πλάτων, ο Σωκράτης, ο Αριστείδης, ο Θεμιστοκλής, ο Λεωνίδας, ο Θρασύβουλος, ο Δημοστένης και οι επίλοιποι πατέρες γενικώς της ανθρωπότης κοπιάζαν και βασανίζονταν νύχτα και ημέρα μ’ αρετή, με ’λικρίνειαν, με καθαρόν ενθουσιασμόν να φωτίσουνε την ανθρωπότη και να την αναστήσουν νάχη αρετή και φώτα, γενναιότητα και πατριωτισμόν. Όλοι αυτείνοι οι μεγάλοι άντρες του κόσμου κατοικούνε τόσους αιώνες εις τον Άδη ’σ έναν τόπον σκοτεινόν και κλαίνε και βασανίζονται δια τα πολλά δεινά οπού τραβάγει η δυστυχισμένη μερική πατρίδα τους. Χάνοντας αυτείνοι, εχάθη και η πατρίδα τους η Ελλάς, έσβυσε το όνομά της. Αυτείνοι δεν τήραγαν να θησαυρίσουνε μάταια και προσωρινά, τήραγαν να φωτίσουν τον κόσμο με φώτα παντοτινά. Έντυναν τους ανθρώπους αρετή, τους γύμνωναν από την κακή διαγωή. και τοιούτως θεωρούσαν γενικώς την ανθρωπότη και γένονταν δάσκαλοι της αλήθειας». Στρατηγός Μακρυγιάννης, «Απομνημονεύματα», σελίδες 292-293, εκδόσεις «Ιστορική Έρευνα», Αθήνα 1907.
«…όπου κανένας άνθρωπος από τον απλό λαό εμάνθανεν τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία, και έβλεπε ποιους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης, και οι άλλοι παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάστασιν ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνωμε ευτυχέστεροι» Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Και αντλούσαν από την Αρχαία Ελλάδα την έμπνευση να γίνουν ελεύθεροι, γιατί διαβάστε ποια ήταν η Εκκλησία επί Τουρκοκρατίας:
«Ας ενθυμηθώμεν τι ήσαν επί της τουρκικής τυραννίας οι αρχιερείς μας, εάν εξαιρέσωμεν ολίγους τινάς, όλοι οι άλλοι ήσαν δεσπόται, τύραννοι των χριστιανών, εψηφίζοντο αρχιερείς όχι κατ’ εκλογήν αρετής και παιδείας, αλλά με κολακείας ανδραποδώδεις, και με παχείας προσφοράς χρημάτων, αρπάζοντες δε ούτως την ποιμαντικήν ράβδον, εφορολογούσαν ασπλάχνως τα δυστυχή των ποίμνια, επωλούσαν καπηλικώς την ιεροδιακονίαν και ιεροσύνην, τους εγκαινιασμούς, τους αγιασμούς, τας λειτουργίας, και όλας τας υπέρ των χριστιανών γενομένας τελετάς. Εξέδιδαν με βαρείαν χρηματικήν τιμήν τους σκληρούς εκείνους και απάνθρωπους αφορισμούς, επεριφρόνων την παιδείαν, και κατέτρεχαν τους πεπαιδευμένους, οσάκις δεν εύρισκαν αυτούς κόλακας της αρχιερατικής τραπέζης των, και συνηγόρους των αυθαιρέτων και τυραννικών πράξεων…» Εφημερίδα «Αθηνά», 16/05/1836.
Αυτά τα ολίγα στοιχεία αρκούν ως απάντηση στον “τζιχαντιστή” Κωνσταντίνο Χολέβα. Κι ας γνωρίζει ότι έχουμε βιβλιοθήκες στοιχείων για να αντιμετωπίσουμε τον ντροπιαστικό για το έθνος των Ελλήνων σκοταδισμό που διαδίδει λες και απευθύνεται όχι σε πολιτισμένους ανθρώπους, αλλά σε κρετίνους.