Οι βόρειοι Ευρωπαίοι, που παριστάνουν σε εμάς τους νότιους τους “έξυπνους” και τους “νοικοκυρεμένους”, τελικά δεν έχουν εξελιχτεί και πολύ στην ουσία από τους βάρβαρους προγόνους τους.
Και πώς κρίνεται ο βάρβαρος και πώς διακρίνεται από τον πολιτισμένο; Εύκολη η απάντηση. Στις χώρες του βορρά η κτηνοβασία είναι νόμιμη, ελεύθερη, ο καθένας μπορεί να συνουσιαστεί με ένα ζωάκι και αυτό το θεωρούν, οι βάρβαροι, φυσιολογικό. Διότι εάν το θεωρούσαν ανώμαλο, θα το είχαν απαγορεύσει.
Με τη Γερμανία να μην έχει ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο (η κτηνοβασία τιμωρείται μόνο εάν τραυματιστεί το ζώο) και τη Νορβηγία που την απαγόρευσε πρόσφατα, τώρα η Δανία (έτος 2014) σκέφτεται (δεν είναι σίγουροι εάν πρέπει) να την απαγορεύσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας της χώρας.
«Αποφάσισα πως πρέπει να απαγορεύσουμε τη σεξουαλική επαφή με ζώα. Αυτό προκύπτει για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για επίθεση εναντίον των ζώων», υποστηρίζει ο υπουργός Νταν Γιόργκενσεν στην εφημερίδα της χώρας, Ekstra Bladet, λες και στις άλλες περιπτώσει το ζώο κάθεται με τη θέλησή του! Για να καταλάβετε πόσο ζώα είναι αυτοί οι βόρειοι που συνουσιάζονται με τα αθώα ζωάκια.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ένας από τους παράγοντες που τον ώθησε στην απόφαση αυτή ήταν ότι η είδηση της κτηνοβασίας καταστρέφει την εικόνα της Δανίας, καθώς η νομοθεσία επιτρέπει τη σεξουαλική επαφή ανθρώπου με ζώα.
«Σε κάθε περίπτωση και χωρίς αμφιβολία πρόκειται και για όφελος για τα ζώα, καθώς φυσικά δεν μπορούν να πουν όχι. Επομένως, πρέπει να απαγορευτεί η κτηνοβασία», πρόσθεσε ο Γιόργκενσεν.
Όλα αυτά τη στιγμή, που σύμφωνα με δημοσκόπηση το 60% του πληθυσμού της Δανίας υποστηρίζουν την ποινικοποίηση της κτηνοβασίας, ενώ ο ανάλογος νόμος αναμένεται να θεσπιστεί το 2015. Βεβαίως ένα άλλο 40% του πληθυσμού της Δανίας έχει άλλη άποψη και τι να υποθέσουμε άραγε εμείς;
Συγκλονιστικό είναι το γεγονός πως η Δανία αποτελεί προορισμό για “τουρισμό” ανθρώπων που ενδιαφέρονται για επαφές με ζώα, ενώ τα τελευταία χρόνια η διεθνής κοινότητα εστιάζει στα κενά της νομοθεσίας γύρω από την προστασία των ζώων.
«Δε νομίζω ότι η δανέζικη κυβέρνηση κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα ζώα. Πρέπει να κάνουν κάτι», δήλωσε η Καρολίν Λούντστρομ, ακτιβίστρια από τη Δανία για τα δικαιώματα των ζώων στο περιοδικό Vice προ μηνών.