Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Β. Κορέα: Πράξη πολέμου ο αποκλεισμός των λιμανιών μας από τον αμερικανικό στόλο

Β. Κορέα: Πράξη πολέμου ο αποκλεισμός των λιμανιών μας από τον αμερικανικό στόλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως «πράξη πολέμου», η οποία θα επιφέρει «ανελέητα μέτρα προστασίας», αντιμετωπίζει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό των λιμανιών της από τον αμερικανικό στόλο και τους συμμάχους του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, ο αποκλεισμός των λιμανιών θα σημάνει την έναρξη του πολέμου, καθώς «θα είναι μία πράξη πολέμου και θα αντιδράσουμε με ανελέητα μέτρα προστασίας, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει».

Η πρόταση για ναυτικό αποκλεισμό της Βόρειας Κορέας έχει εκφραστεί από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ως ένα μέσο πίεσης στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, προκειμένου να διακόψει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο ναυτικός αποκλεισμός έχει «πέσει στο τραπέζι» της συζήτησης και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συναντώντας την αντίδραση τόσο της Ρωσίας, όσο και της Κίνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιπτάμενοι τζιχαντιστές – Η Τουρκία θέλει να αφήσει τα F-16 μήπως και πάρει F-35

Guardian: Η Ευρώπη κοιμάται ενώ οδεύει προς την καταστροφή – Η ψηφιακή απειλή είναι μεγαλύτερη από τους πολέμους

Τραμπ: Ο Ζελένσκι φέρει ευθύνη για τον πόλεμο – Δεν πολεμάς έναν γίγαντα

Αλέξης Τσίπρας: Η αποτίμηση του πρώην πρωθυπουργού για τις διαλέξεις του στο Χάρβαρντ

Η Τουρκία συνδυάζει διπλωματία με στρατιωτικό ρόλο στην Αφρική για να διευρύνει το αποτύπωμά της καθώς η Δύση αποχωρεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr