Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εισέβαλε στην Ιντλίμπ σε συμφωνία με την Αλ Κάιντα – Δείτε τον πολεμικό χάρτη

Ο Ερντογάν εισέβαλε στην Ιντλίμπ σε συμφωνία με την Αλ Κάιντα – Δείτε τον πολεμικό χάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τουρκικά στρατεύματα, που εισέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αναπτύσσονται στην περιοχή κατόπιν συμφωνίας με τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, στην Ιντλίμπ έχει πατήσει μια δύναμη από 200 Τούρκους καταδρομείς με πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ τουρκικά τανκς έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων.

Η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι τζιχαντιστές της δεν θα προβάλλουν καμία αντίσταση στον τουρκικό στρατό που εισέρχεται στην Ιντλίμπ με ελάχιστη δύναμη υπό την επιρροή των μουτζαχεντίν (τζιχαντιστών) και λαμβάνοντας θέσεις ενάντια στις κουρδικές μονάδες στο γειτονικό καντόνι της Εφρίν.

Απροκάλυπτα η Τουρκία συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα ενώ η εισβολή της στην Ιντλίμπ δεν αποσκοπεί να χτυπήσει τους τζιχαντιστές αυτής της οργάνωσης, όπως αρχικά ισχυριζόταν, αλλά να περικυκλώσει τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

Όπως βλέπετε και στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, το μπλε βέλος με το κόκκινο περίγραμμα δείχνει την περιοχή που καταλαμβάνουν οι τουρκικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ιντλίμπ το βράδυ της Πέμπτης και είναι μια ζώνη μεταξύ του κουρδικού καντονιού της Εφρίν και της Αλ Κάιντα που απεικονίζεται με το σκούρο πράσινο χρώμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανακοίνωση SDF: Στην Κομπάνι θα πολεμήσουμε τους Τούρκους με ακλόνητη αποφασιστικότητα

Μαζλούμ Άμπντι: Οι Τούρκοι απειλούν την Κομπάνι – Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να απελευθερώσει τα αιχμάλωτα μέλη του

Κούρδοι (SDF): «Θα πολεμήσουμε την Τουρκία, και τις υποστηριζόμενες οργανώσεις της, στην Κομπάνι»

Αμερικανοί γερουσιαστές προτείνουν απαγόρευση εισόδου του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να αποτρέψουμε ένα νέο επικίνδυνο σενάριο ενός “τουρκολιβυκού συμφώνου”, τώρα με τη Συρία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr