Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βρυχάται” ο Πούτιν: Η επέκταση του ΝΑΤΟ οδηγεί σε αντίμετρα

“Βρυχάται” ο Πούτιν: Η επέκταση του ΝΑΤΟ οδηγεί σε αντίμετρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ανησυχητική απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ για την επέκτασή του προς ανατολάς οδηγεί τη Ρωσία να λάβει αντίμετρα, δηλώνει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε ένα ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν.

«Γιατί αντιδρούμε τόσο έντονα στην επέκταση του ΝΑΤΟ; Ανησυχούμε για την πρακτική της λήψης αποφάσεων. Γνωρίζουμε πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις», δηλώνει ο Πούτιν στον Στόουν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ukraine on fire» («Η Ουκρανία στις φλόγες»).

Το ντοκιμαντέρ, που ρίχνει φως στην εξέγερση του 2013-2014 στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, προγραμματίζεται να μεταδοθεί από το REN TV στις 16:00 ώρα Ελλάδας σήμερα. Σκηνοθέτης του είναι ο Ίγκορ Λοπατόνοκ, Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής.

Ο Πούτιν δήλωσε πως για ένα νέο μέλος του ΝΑΤΟ είναι δύσκολο να «αντισταθεί στην πίεση» από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ηγέτιδας δύναμης της Συμμαχίας, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται στο έδαφός του αντιπυραυλικές άμυνες, νέες βάσεις, ακόμη και συστήματα για πραγματοποίηση πληγμάτων.

«Και τι θα κάνουμε; Πρέπει ως εκ τούτου να λάβουμε αντίμετρα, με άλλα λόγια να εκθέσουμε στα πυραυλικά μας συστήματα αυτά τα αντικείμενα τα οποία, κατά τη γνώμη μας, αρχίζουν να μας απειλούν. Η κατάσταση εντείνεται», είπε ο Πούτιν. «Δεν καταλαβαίνω πάντοτε τη λογική των εταίρων μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ντ. Τραμπ προς Βλ. Πούτιν: «Βλαντίμιρ, σταμάτα! (…) Ας ολοκληρώσουμε τη συμφωνία ειρήνης!»

Η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά εάν δεχθεί Δυτική επίθεση

Αλ. Τσίπρας: Συνεργασία των ευρωπαϊκών και αμερικανικών προοδευτικών δυνάμεων για διεθνές δίκαιο και ειρήνη

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το Ουκρανικό» δηλώνει ο Τραμπ και επιτίθεται στον Ζελένσκι

Τζέι Ντι Βανς: Συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας τώρα ή αποχώρηση των ΗΠΑ από τις διαπραγματεύσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr