Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς Ρέντσι και Ολάντ θέλουν να “σώσουν” σε 6 μήνες την ΕΕ κόντρα στη Μέρκελ

Πώς Ρέντσι και Ολάντ  θέλουν να “σώσουν” σε 6 μήνες την ΕΕ κόντρα στη Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις συμφωνίες που έκαναν στην μεταξύ τους συνάντηση ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ,αναφέρεται σε άρθρο της η Ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δυο ηγέτες συμφώνησαν σε συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε, μέσα στους επόμενους έξι μήνες «να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν θα πρέπει, δηλαδή, μόνον να εξέλθει με ταχείς ρυθμούς η Μεγάλη Βρετανία από την Ένωση, αλλά να επιτελεστεί ουσιαστική πρόοδος, στο εσωτερικό της ενωμένης Ευρώπης, στους τομείς της ασφάλειας, της μετανάστευσης και της οικονομίας.

Η Ιταλία, σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, ετοιμάζεται να ζητήσει να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις κάθε χώρας για το 2015, αποδεσμεύοντάς τες από το Σύμφωνο Σταθερότητας, εξέλιξη βεβαίως που απορρίπτουν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ.

Η ίδια αποδέσμευση μελετάται και σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του δημοσίου προς της επενδύσεις των ιδιωτών.

Η Γαλλία, σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, στηρίζει την πρόταση αυτή, και θα επιθυμούσε ακόμη βαθύτερες αλλαγές, ώστε να μην αναγκασθεί να εγκρίνει έναν υπερβολικά αυστηρό κρατικό προϋπολογισμό για το 2017.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες του Brexit, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, τις ώρες αυτές γίνεται αναφορά στην δυνατότητα να εγκριθεί ένα νέο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για αγορά των ομολόγων των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθορίζοντας το όλο βάρος της κίνησης αυτής, κατά περίπτωση, ανάλογα με την κάθε χώρα.

Επίσης, σε ό,τι αφορά την μετανάστευση, η Ρώμη πιέζει για να αυξηθεί η συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες (με παροχή οικονομικής στήριξης ζητώντας σε αντάλλαγμα, αποδοτικό έλεγχο των συνόρων τους), ενώ η Γαλλία ζητεί ένα «Σέγκεν 2», για την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, όχι μόνον σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Λονδίνο σε απευθείας «διπλωματικές επαφές» με τους ισλαμιστές της HTS

Τέλος εποχής για τον Γαλλογερμανικό άξονα στην Ευρώπη – Ολοκληρωτικά χρεοκοπημένος, γράφει ο Guardian

Γαλλία: «Μαχαιριά» της Moody’s στον φιλόδοξο Μπαϊρού

DW: Όταν η διαφήμιση προκαλεί – Από το φιλί στο στόμα Μέρκελ-Σαρκοζί στα «μοντέλα» της Jaguar

Νίκος Ανδρουλάκης: «Πρέπει να συζητάμε με την Τουρκία, αλλά χωρίς αυταπάτες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr