Την επανακατάθεση της προσωρινώς αποσυρθείσας τροπολογίας για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια από την ερχόμενη εβδομάδα προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλώντας στο μεταξύ τις πολιτικές δυνάμεις και τη Νέα Δημοκρατία σε διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί συναινετική λύση.
Και σε σημερινή του συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM όπως και χθες στο Σκάι, ο κ.Παππάς επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις για τη βελτίωση της τροπολογίας και αυτό το μήνυμα θα επαναλαμβάνει με δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.
Τούτων δοθέντων, στόχος του Νίκου Παππά και του Μεγάρου Μαξίμου είναι να καταστεί σαφές ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην επίτευξη συναίνεσης, ανοίγοντας διάλογο με την αντιπολίτευση παρά την αντιθεσμική στάση της στη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Τυχόν εκ νέου άρνηση της ΝΔ αυτομάτως θα καταστήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόλογο, αφού θα μείνει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των καναλαρχών που έχουν μείνει εκτός διαγωνισμού και χωρίς τηλεοπτική άδεια.
Η λογική όμως της τροπολογίας σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει η ίδια, προσθέτουν πηγές του Μαξίμου, αναφέροντας ότι μπορεί π.χ. να επιμηκυνθεί κατάτι η περίοδος των πέντε ημερών.
Όπως πάντως κατέστη σαφές από τις τοποθετήσεις του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ που συνεδριάζει μεν τη Δευτέρα και την Τετάρτη, με την ετυμηγορία ωστόσο να είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.
Παράλληλα, στο Μαξίμου επαναφέρουν σε κάθε ευκαιρία τι θα συμβεί εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, παραπέμποντας πλέον μάλιστα και στην κυνική ομολογία του Στρατή Λιαρέλλη στην Εξεταστική Επιτροπή, ο οποίος τόνισε ότι “θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω”.
Στο ίδιο μήκος κύματος στελέχη της κυβέρνησης στριμώχνουν τη ΝΔ, τονίζοντας ότι αυτό που αποζητά είναι να βγουν τα 258 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία και τις κοινωνικές δράσεις που έχουν ήδη αρχίσει να διοχετεύονται σε Υγεία και Παιδεία και να επιστρέψουν στις τσέπες των καναλαρχών, επιτείνοντας το καθεστώς ανομίας των τελευταίων 27 ετών.