Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα 30 Αμερικανοί φοιτητές που μαθαίνουν Ελληνικά με την υποστήριξη του Ν. Μούγιαρη της HALC

Στην Αθήνα 30 Αμερικανοί φοιτητές που μαθαίνουν Ελληνικά με την υποστήριξη του Ν. Μούγιαρη της HALC
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα βρίσκονται τριάντα Αμερικανοί κι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές που συμμετέχουν στο διεπιστημονικό πρόγραμμα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Διεθνές Management» που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τις 22 έως και 30 Μαΐου 2017 με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία Νίκου Μούγιαρη.

Οι 15 φοιτητές σπουδάζουν στο Τμήμα Γλωσσών και Φιλολογίας του St. John’s College και οι υπόλοιποι φοιτητές στο Τμήμα Management του Peter J. Tobin College of Business.

Ο Νίκος Μούγιαρης, που είναι ιδιοκτήτης της μεγάλης εταιρείας καλλυντικών Mana Products, είναι δραστήριο στέλεχος της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ιδρυτής της οργάνωσης Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HΑLC), εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου και στηρίζει την ελληνική παιδεία στις ΗΠΑ.

Τους φοιτητές συνοδεύουν ο διευθυντής του Τμήματος Management του Peter J. Tobin College of Business, Δρ. Ιωάννης Αγγελίδης και η καθηγήτρια των Νέων Ελληνικών Νάνσυ Μπίσκα.

Την Πέμπτη οι φοιτητές κι ενώ ξεναγούνταν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αρχιτέκτονα αναστηλωτή του υπουργείου Πολιτισμού Μιχάλη Λεφαντζή, ευρύτερα γνωστού από τη σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Με τους φοιτητές είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κι ο Στέφανος Μυτιληναίος του TRIBUNE, ενώ να σημειωθεί εδώ ότι η καθηγήτρια Νάνσυ Μπίσκα είναι και δημοσιογράφος, επί πολλά χρόνια ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη, άρθρα της έχουν δημοσιευτεί και στο TRIBUNE, ενώ είναι και συντονίστρια της παγκόσμιας εκστρατείας της Ομογένειας για την άρση της προσωρινής αναγνώρισης του κράτους των Σκοπίων από τις ΗΠΑ με το όνομα “Μακεδονία”.

Ο Μιχάλης Λεφαντζής εξηγεί στους Αμερικανούς φοιτητές στη σημασία των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Αθήνας.

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά. Η αρχαιολόγος και ξεναγός των φοιτητών, ο Δρ. Ιωάννης Αγγελίδης, ο Στέφανος Μυτιληναίος του TRIBUNE, η δημοσιογράφος και καθηγήτρια Νάνσυ Μπίσκα κι ο αρχιτέκτονας αναστηλωτής Μιχάλης Λεφαντζής.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε το πρόγραμμα αυτό», είχε δηλώσει η Πρόεδρος του Τμήματος Γλωσσών και Φιλολογίας Δρ. Ζωή Πετροπούλου πριν έλθουν τα παιδιά στην Αθήνα.

«Οι φοιτητές μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, να μιλήσουν την ελληνική γλώσσα, να ενημερωθούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τις προσπάθειες που καταβάλλει αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον της χώρας. Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Μούγιαρη ο οποίος ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο St. Johns, πέτυχε στο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Αμερική και πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες που αφορούν στη στήριξη της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας».

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο St. Johns ο κ. Μούγιαρης απευθυνόμενος στους φοιτητές εξέφρασε τη χαρά του να προσφέρει πίσω στο πανεπιστήμιο στο οποίο απέκτησε το πρώτο του πτυχίο στην Χημεία και καθόρισε την επιχειρηματική του πορεία, στο πάθος του να προσφέρει στην κοινωνία, στη σημασία της εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και στις προοπτικές της Ελλάδας για το μέλλον.

Συγκινημένος, ανέφερε στους φοιτητές ότι τα υλικά αγαθά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία στη ζωή όσο έχει η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο εξηγώντας τους την έννοια της φιλοτιμίας.

Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, παρουσίασαν στον κ. Μούγιαρη τις εργασίες τους σε θέματα που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό και οικονομία.

Η φοιτήτρια Vidushi Dyall προσφέροντας ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Alumni στον κ. Μούγιαρη του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των συμφοιτητών της λέγοντας πως ο ίδιος κάνει τα λόγια του πράξη καθώς χάρη στο δικό του φιλότιμό του θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν την Ελλάδα.

«Θα επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη κλείνοντας στην καρδιά μας το λαμπερό φως και την ομορφιά της Ελλάδας και τις ανθρωπιστικές και διαχρονικές αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού και Παιδείας που αποτελούν αντίδοτα ενάντια στον φόβο και την ανασφάλεια της σύγχρονης ανθρωπότητας» είπε η φοιτήτρια.

«Το νέο πρόγραμμα του πανεπιστημίου St. Johns αποβλέπει αφενός στο να προσεγγίσουν οι Αμερικανοί φοιτητές τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και πολιτισμό μέσα από διεπιστημονική προοπτική, να ασκήσουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους και αφετέρου να δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι ίδιοι τις εθνικές πολιτιστικές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κίνδυνο», εξηγεί ο Δρ. Αγγελίδης.

«Θα εμβαθύνουν στην κατανόηση της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από εκδρομές, πολιτιστικές δραστηριότητες, διαλέξεις από προσωπικότητες του πολιτικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού χώρου».

Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και την άνοιξη του 2018 χάρη στην αποκλειστική υποστήριξη του από τον κ. Μούγιαρη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιατί η Αίγυπτος αρνείται να δεχθεί τη μεταφορά Παλαιστινίων στο Σινά

Στη Σερβία παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός για το δυστύχημα στο σταθμό τρένου – Στην Ελλάδα;

Σοκ στην Πάτρα: Πέθανε 20χρονος φοιτητής από μηνιγγίτιδα – Αναβλήθηκε η εξεταστική

Στον Λευκό Οίκο την ερχόμενη εβδομάδα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

Στις Ράγες της Μνήμης: Η Αθήνα τίμησε τους Έλληνες Εβραίους θύματα των Γερμανών κατακτητών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr